Trije oboleli v karavani F1 tik pred dirko

Foto: Epa
Skrbi tudi v karavani formule 1.
Oglej si celoten članek

Odločitev, da organizatorji izpeljenjo dirko formule 1 za Veliko nagrado Avstralije v Melbournu, je doživela še večje negodovanje. V izolacijo so morali zaradi simptomov koronavirusa in vročice namreč trije člani ekip, eden iz McLarna in dva iz moštva Haas. Vsi trije so bili testirani, trenutno pa se nahajajo v karanteni v hotelskih sobah. Če bodo testi pozitivni, bo nedeljska dirka najverjetneje odpovedana, omenjena trojica se je v boksih redno srečevala z ostalimi člani dirkaške karavane.

Vodstvo F1 in Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) sta zaenkrat zavračali možnost o odpovedi VN Avstralije, a bi se lahka znašli še pod večjim pritiskom tistih, ki menijo, da bi se to moralo zgoditi. Situacijo, o njej naj bi bilo več znanega v četrtek, pozorno spremljajo tudi pri Grand Prix Drivers’ Association, ki predstavlja vseh 20 dirkačev, ki se bodo v Melbournu znašli na stezi. Njihova prioriteta naj bi bila varnost voznikov in članov ekip, ob pojavu koronavirusa pa se pričakuje, da bodo odločno nasprotovali izvedbi preizkušnje. Že prvi uradni trening v petek naj bi si sicer v živo ogledalo okoli 80.000 gledalcev.

"Presenečen sem bil, da se je vlada zvezne države Victoria odločila izpeljati Veliko nagrado," je dejala zdravnica splošne medicine iz Melbourna Mariam Tokhi in dodala: "Nisem seznanjena z vsemi ekonomskimi izračuni, a me skrbi, da mojo okolico spravljajo v tveganje s tem, da mirno nadaljujejo z izvedbo dirke. Zdravstveni delavci se bomo morali ukvarjati z eskalacijo infekcij."

Foto: Profimedia ferrari

V vladi zvezne države trdijo, da podrobno spremljajo situacijo, zaenkrat pa še ne nameravajo odpovedati dirke. Premier Daniel Andrews pravi, da bodo v Victoriji morda kmalu morali omejiti množične prireditve, a za zdaj temu še ni tako. V Avstraliji so do zdaj zabeležili 112 primerov koronavirusa, trije ljudje pa so umrli.

Avstralija je danes uvedla prepoved vstopa v državo italijanskim državljanom, v formuli 1 pa jih je kar nekaj. Tu sta moštvi Ferrarija in ekipa Alpha Tauri ter predstavniki opremljevalca s pnevmatikami Pirellija, ki ima sedež v Milanu. Tudi pri Haasu in Alfa Romeu uporabljajo Ferrarijeve motorje. 

Dirka na Kitajskem je sicer že bila prestavljena, preizkušnja v Bahrajnu, ki bo na sporedu le teden dni po Melbournu, pa se bo odvijala brez gledalcev,

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.