Trije tesni nizi za zmago nad Egipčani

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenska odbojkarska reprezentanca je z zmago nad Egiptom ostala na vrhu skupine H2.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Slovenije se je na prvi tekmi tretjega turnirja svetovne lige v Kairu pomerila z gostitelji Egipčani in po izenačenem boju v prav vseh nizih prišla do nove zmage s 3:0 (-23, -37, -23).

Varovanci Slobodana Kovača so tako ostali na prvem mestu lestvice, pred drugouvrščenimi Nizozemci imajo tri točke naskoka.

Z zmago pa si je Slovenija praktično že zagotovila nastop na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip v avstralskem Golden Coastu. Nastop v Avstraliji bi ji lahko preprečila le teorija. 

Pred Češko, ki je trenutno na petem mestu - Avstralija je tretja, a ima kot gostitelj zaključni turnir že zagotovljen, ima Slovenija šest točk prednosti in zaenkrat boljši količnik, ki bi ga lahko pokvarili le še izjemno slabi predstavi proti Finski in Portugalski.

Obe ekipi v značilnem slogu

Dvoboj v Kairu je bil močno podoben prejšnjim nastopom obeh reprezentanc. Egipčani niso zmagovali, a mučili tekmece, Slovenci, ki so tokrat igrali s Sašom Štalekarjem na drugem mestu blokerja, priložnost za igro pa je dobro izkoristil tudi Alen Šket, so bili rezultatsko uspešnejši, a pri zmagah niso blesteli.

Tako kot v številnih prejšnjih obračunih so v nizih zapravljali lepo prednost, reševati so se morali v končnicah. Tokrat v vseh nizih uspešno.

Svetovna liga (skupina H2), 7. kolo:

Egipt - Slovenija 0:3 (-23, -37, -23)

Avstralija - Japonska 3:2
Kitajska - Turčija 3:0
Portugalska - Finska 3:1
Južna Koreja - Nizozemska 0:3
Slovaška - Češka 0:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.