Klavrn uvod trikratnega svetovnega prvaka

Foto: Epa jorge lorenzo
Trikratni svetovni prvak elitnega motociklističnega razreda bo zaradi padca na treningu moral na novo operacijo.
Oglej si celoten članek

Novopečeni član Honde Jorge Lorenzo, ki bo v prihajajoči motociklistični sezoni dirkal ob branilcu naslova Marcu Márquezu, je v soboto pristal v bolnišnici zaradi hudih bolečin v zapestju.

Bolečine so bile posledice padca na treningu, zdravniške preiskave pa so pokazale, da je Lorenzo utrlep poškodbo zapestja oziroma zlom čolnička. Novico je samo dve dneva pred uradno predstavitvijo motocikla in dirkaške zasedbe za prihajajočo sezono potrdila tudi njegova ekipa.

Lorenzo bo moral na operacijo zapestja, potek samega posega pa bo krojil njegovo nadaljnjo usodo. V sredo naj bi se pojavil na predstavitvi v Madridu, vendar je njegova udeležba za zdaj malo verjetna.

Foto: Epa jorge lorenzo

Španec se je s Hondinim motociklom pobliže spoznal že na testiranjih v Valencii in Jerezu ob koncu lanske sezone. Zdaj ga čaka bitka s časom, saj so prva testiranja pred novo sezono predvidena ob 6. do 8 februarja. Dirkači bodo po tridnevnem obisku Sepanga del testiranj opravili še v Katarju.

Lorenzo je v sezoni 2018 prestal dva operativna posega in tako neslavno končal svoje poglavje pri Ducatiju, smola pa se ga očitno drži tudi po selitvi v drugo ekipo. Hodnini dirkači imajo trenutno kar nekaj zdravstvenih težav, saj Márquez okreva po operaciji rame, Cal Crutclow pa še vedno čuti posledice lanskega zloma gležnja.

Poškodba čolnička je zelo pogosta v svetu motociklizma, tako da se je Lorenzo pridružil dolgemu seznamu motociklistov z izkušnjami na tem področju.

Čas okrevanja je odvisen od vsakega posameznika. Pokojnemu Nickyju Haydnu so morali celo odstraniti več zapestnih koščic, ker se sklep ni zacelil, nekdanji svetovni prvak Casey Stoner pa je z operacijo lahko odlašal kar pet let. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.