Triler s sedmimi zadetki Bordeauxu

Foto: Žurnal24 Nogometaši Bordeauxa so skoraj zapravili prednost treh golov.
V francoski nogometni poslastici 16. kola Ligue 1 je Bordeaux po vodstvu s 3:0 popustil in dovolil Toulousu izenačenje, a se je naposled po zaslugi Pierra Ducasseja le veselil zmage s 4:3.
Oglej si celoten članek
 

Francija, Ligue 1, 16. kolo

Le Mans : Nancy 2:1
Monaco : Nice 1:1
Lorient : St Etienne 1:1
Metz : Auxerre 0:1
Sochaux : Lens 0:2
Lille : Marseille 1:1
PSG : Caen 0:1
Bordeaux : Toulouse 4:3
Valenciennes : Rennes 3:0
Lyon : Strasbourg 5:0

Nogometaši Bordeauxa so v prvem polčasu prevladovali in na odmor odšli z na videz neulovljivo prednostjo. A to je bil račun brez krčmarja, saj je Johan Elmander v vsega 14 minutah drugega polčasa dosegel hat-trick in poskrbel za pravi triler na jugu Francije, ki pa se je po zaslugi Ducasseja srečno končal za gostitelje. Odločilni zadetek so dosegli v 86. minuti, le nekaj sekund po izključitvi Nicolasa Dieuza (Toulouse). Nogometaši iz mesta vina so na lestvici na tretjem mestu in za vodilnim (37 točk), ki je v nedeljo ugnal Strasbourg (5:0), zaostajajo za devet točk. Na drugem mestu je ob eni manj odigrani tekmi Nancy z 31 točkami.


Mamadou Niang © Action Images

 
V derbiju kola je Le Mans ugnal prav Nancy z 2:1. Srečanje v Le Mansu so uspešneje začeli nogometaši Nancyja, ki so povedli v 9. minuti. Po igranju Marka Basa z roko v kazenskem prostoru je bil z enajstmetrovke natančen Benjamin Gavanon . Gostitelji so se vrnili v igro v 59. minuti, ko je po natančni podaji Romarica s prostega strela z glavo zadel Hassan Yerba . Za popoln izkupiček gostiteljev je v 79. minuti poskrbel Gervinho, ki je bil natančen po podaji Daisukeja Matsuija .

Gostitelji sicer v tem krogu niso bili pretirano uspešni. Tako PSG kot Sochaux sta ostala praznih rok. Nogometaši iz glavnega mesta so izgubili proti Ceanu z 0:1. Za goste je edini zadetek v 75. minuti po katastrofalni podaji Ceara zadel Nicolas Florentin . PSG tako tudi po 16. kolu ostaja brez zmage na domači zelenici in se s 16 točkami na 18. mestu. Še mesto nižje je slovenski Sochaux (13 točk), ki je tokrat klonil proti Lensu (0:2). Aruna Dindane in Olivier Monterrubio sta poskrbela, da je Lens še petič zapored v prvenstvu ostal neporažen. Slovenski reprezentant Valter Birsa je v igro vstopil v 46. minuti, Bojana Jokiča pa ni bilo v kadru Sochauxa za tekmo.

Na sosedskem derbiju na Azurni obali sta se Monaco in Nica razšla brez zmagovalca (1:1). V sodnikovem podaljšku je za goste zadel Lilian Laslandes . Z istim rezultatom se je končalo tudi srečanje med Lillom in Marseillom . Za slednjega je Mamadou Niang zadel peti zadetek na zadnjih treh tekmah, za gostitelje pa je drugič v sezoni mrežo zatresel Patrick Kluivert .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.