Triler v Mannheimu strl srca Celjanov

Foto: Žurnal24 Ne dolgo tega je Gajič igral za Celje, zdaj jim je zabil devet golov. (Foto: Gre
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so imeli v Mannheimu proti Rhein Neckarju Löwnu napad za zmago, nato pa izgubili z zadnjim strelom tekme (32:33). S tem porazom se poslavljajo od Lige prvakov.
Oglej si celoten članek
Imeli smo priložnost doseči odmeven izid, a smo na koncu vse 'podrli' in ostali praznih rok.
Miro Požun

Na gostovanju pri Rhein-Neckarju Löwnu so rokometaši Celja Pivovarne Laško dolgo vodili, nato pa v zaključku tekme nevarno popustili. V zadnjih dveh minutah so napravili bliskovit preobrat in imeli na koncu celo napad za zmago, a je vratar Slawomir Szmal ubranil poizkus Alema Toskića na črti, Patrick Groetzki pa je štiri sekunde pred koncem tekme zadel za zmago. Po tem porazu se Celjani dokončno poslavljajo od letošnje Lige prvakov.

Tekma je sicer razen zaključnih minut ponudila s precej "revialnim" rokometom. Zaspana igra v obeh taborih se je kazala tudi na prazni klopi za izključitve v prvem polčasu, kjer so Celjani ves čas nadzirali rezultat. V 20. minuti je Edo Kokšarov zadel tudi za vodstvo s tremi goli prednosti (11:8), ki ga pivovarji do polčasa z izjemno zbrano in uigrano igro v obrambi, niso več izpustili iz rok (16:14).

V nadaljevanju so se domači prebudili v zadnji četrtini tekme. V 46. minuti so izenačili (25:25) in se niso več ozirali nazaj. Celjani nikakor niso našli poti do gola, Nemci pa so to izkoristili za beg tudi na plus tri, toda tu se še ni končalo. Z golom Dragana Gajića, prebujenega v drugem polčasu, so pivovarji spet izenačili in po protinapadu Pera Metličića dve minuti pred koncem povedli (32:31). Löwnovci so zapravili napad, nato pa je Renato Vugrinec v napadu, ki bi verjetno pomenil zmago, zgrešil nemogoče, ko je po Szmalovi obrambi odbitek poslal mimo gola. Rumeni so nato zapravili že omenjeni zadnji napad na tekmi, ki pa, kot se je izkazalo, ni bil zadnji saj je Groetzki bliskovito krenil proti Aliloviću in ga premagal z zadnjim strelom na tekmi.

Skorajda ne morem verjeti, da se to dogaja vedno ravno nam. Vsak igralec je dal svoj maksimum na igrišču, dobro smo se borili.
Momir Rnić

Izjavi po tekmi:

Miro Požun, trener Celja PL:
"V tekmo smo šli odločeni, da prikažemo dobro in bojevito predstavo. Vse igralce bi pohvalil za pristop in borbenost, vendar nam je v določenih trenutkih tekme znova padla zbranost in moč. Imeli smo priložnost doseči odmeven izid, a smo na koncu vse 'podrli' in ostali praznih rok."

Momir Rnić, igralec Celja PL:
"V Mannheimu smo prikazali eno boljših predstav v tej sezoni. Imeli smo dve priložnosti za zmago, nismo ju izkoristili in gostje so to znali kaznovati. Takšen je šport, a skorajda ne morem verjeti, da se to dogaja vedno ravno nam. Vsak igralec je dal svoj maksimum na igrišču, dobro smo se borili. Hvala tudi navijačem, ki so nas prišli spodbujat. Menim, da se lahko s takšno igro še vedno uvrstimo v nadaljevanje tega tekmovanja."

Liga prvakov, 7. kolo:

Skupina A

Rhein-Neckar Löwen : Celje Pivovarna Laško 33:32 (14:16)
Gensheimer 5 (5) in Myrhol 5, Tkaczyk 4; Gajič 7, Rnić 6, Toskić 5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.