Trinajsta zmaga zapored za Golden State

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V severnoameriški košarkarki ligi je bilo najbolj napeto v Los Angelesu, kjer Golden State šele v zadnji četrtini zlomil odpor Clippers. Za 13 zmago branilcev naslova je imel največ zaslug Stephen Currry s 40 točkami. Miami je doma ugnal Sacramento, Goran Dragić je dosegel 9 točk, Beno Udrih ni igral. Doma je bil uspešen tudi Cleveland.
Oglej si celoten članek

Le še dve zmagi ločita branilce naslova lige NBA Golden State Warriors od izenačitve rekorda košarkarjev Washingtona iz sezone 1948/49 in Houston Rockets iz sezone 1993/94, ki so sezono v ligi NBA začeli s petnajstimi zaporednimi zmagami.

V Los Angelesu so po prvi četrtini za domačo ekipo zaostajali za 16 točk, prejeli so jih kar 41, toda bolj se je tekma bližala h koncu, bolje so zaigrali v obrambi, v napadu pa je bil spet nezaustavljiv Stephen Curry. Bojevniki so po začetnem vodstvu s 3:0, ko je trojko zadel Curry, na koncu je v svojo statistiko vpisal 40 točk, 11 skokov in 4 podaje, vnovič prišli do vodstva šele 2:43 pred koncem tekme, ko je trojko za vodstvo s 113:112 dosegel Klay Thompson, s 25 točkami drugi najboljši strelec Golden State Warriors.

V domači ekipi, ki je ob šestih zmagah zabeležila peti poraz, se je z osebnim rekordom sezone izkazal Chris Paul, ustavil se je pri 35 točkah, s 27 mu je sledil Blake Griffin. Golden State bo do svoje 14 zmage skušal priti že v noči na soboto, ko bo gostil Chichago Bulls, medtem ko bo Clippers gostoval v Portlandu.

Dragiću devet točk, Udrih na klopi

Lažje delo na poti do zmage je imel lanski drugi finalist lige NBA Cleveland Cavaliers, ki je na domačem igrišču zanesljivo opravil z Milwaukee Bucks, čeprav je v gostujoči ekipi mladi grški reprezentant Giannis Antetokounmpo prišel do rekorda kariere s 33 točkami, to ni bilo dovolj za šesto zmago Milwaukee Bucks. V domači ekipi, z devetimi zmagami in tremi porazi vodi v vzhodni konferenci, je LeBron James k zmagi prispeval 27 točk, 9 podaj in 6 asistenc, s kar 15 skoki pa se je izkazal Kevin Lowe, ki je dosegel še 22 točk.

Košarkarji Miami Heat so po domačem porazu proti Minnesoti Timberwolves dva dni pozneje odgovorili z zmago. Na tekmi proti Sacramentu, ki je igral brez kaznovanega DeMarcus Cousinsa, svojega najboljšega igralca v letošnji sezoni, so bili v vodstvu praktično vso tekmo. V domači ekipi se je po manjši krizi v strelsko formo vrnil Dwyane Wade, ki je dosegel 24 točk, eno manj je k zmagi prispeval Chris Bosh, ki je imel tudi 11 skokov, izkazal pa se je tudi Tyler Johnson z 19 točkami. Najboljši strelec kraljev iz Sacramenta je bil Italijan Mario Belinelli, ki je tekmo začel s klopi, s 23 točkami.

Slovenski košarkar Goran Dragić strelsko tokrat ni bil razpoložen, spet pa je na klopi obsedel Beno Udrih. Miami Heat, ki bo v prihodnjem krogu spet igral doma, tokrat s Philadelphio, ekipo še brez zmage v letošnji sezoni, je s sedmimi zmagami in štirimi porazi trenutno na četrtem mestu vzhodne konference, Sacramento Kings je v zahodni pri štirih zmagah in devetih porazih.

 

Izidi:

Miami Heat - Sacaramento Kings 116:109
(Dragić devet točk, Udrih ni igral) 

Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 115:100

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 117:124

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.