Troboj Iličića, Kampla in Birse

Foto: Katarina Ponjavić
Foto: Katarina Ponjavić
Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah opravila predzadnji trening pred nedeljsko kvalifikacijsko tekmo za Euro 2016 proti Angliji.
Oglej si celoten članek

Na treningu se je bolj ali manj izkristalizirala začetna postava, v kateri zagotovo ne bo Andraža Strune, ki je trening zaradi poškodbe mečne mišice spet spremljal le s strani.

Zato pa je intenzivno delal steber obrambe Boštjan Cesar, ki ga čaka boj z Waynom Rooneyjem in kolegi. "Moramo delati še na tem, da vidimo, kako bomo v fazi obrambe pokrivali njihove igralce, po drugi strani pa, kako bomo razvili našo igro," je dejal Cesar, vezist Rajko Rotman pa ga je dopolnil: "Moramo delati še na detajlih. Na primer, kako oni stojijo ob prekinitvah, kako se mi postavimo v obrambi, kako se moramo gibati ... Pač, čim bolje se poskušamo pripraviti na Anglijo."

Z njo Slovenija doslej nima pozitivnega razpleta. Na prijateljski tekmi je izgubila z 1:2, na svetovnem prvenstvu 2010 z 0:1, v teh kvalifikacijah pa na Wembleyju z 1:3. "Nimamo pozitivnih izkušenj, ampak v nedeljo je nova tekma. To, kar je bilo, je za nami, smo profesionalci. Moramo se dobro pripraviti za to tekmo, vemo, kaj nas čaka, zato moramo biti optimalni," pravi Cesar.

Dodal je, da je dobro, da so tokrat imeli daljše pripravljalno obdobje. "Selektor je tako dobil jasno sliko glede nas igralcev, v kakšni formi smo," je še povedal branilec Chieva in dodal, da ga veseli, da bo stadion poln: "Super je, navijači so 12. igralec, seveda smo veseli, da bo stadion poln, da bodo dihali z nami, tudi tisti pred ekrani, cela Slovenija bo z nami, jaz pa obljubim, da bomo pustili srce na igrišču."

O Angliji je govoril z izbranimi besedami. "Vemo, da je glavni favorit v skupini, vemo, kam sodi, torej v vrh svetovnega nogometa. Mi pa moramo gledati nase, da odigramo po najboljših močeh in jo poskusimo prelisičiti."

O tem, koga bo treba posebej "pretepati", pa je odvrnil: "Vemo, da imajo veliko dobrih igralcev, igralcev ekstra razreda. Če enega zaustaviš, ti lahko drugi pobegne. Zato moramo gledati kolektivno in poskusiti zaustaviti vse."

Trening je sicer minil brez posebnosti in poškodovanega Strune, po 20 minutah pa se je za stegensko mišico prijel Josip Iličić in nekaj časa preživel ob strani. A se je vrnil na igrišče.

Če je v četrtek najmanj časa v potencialni prvi postavi odigral Kevin Kampl, je tokrat uvodoma brez "markirke" ostal prav Iličić, ki pa je pozneje "slekel" Valterja Birso, slednji pa zatem Kampla. Tako zaenkrat največje vprašanje ostaja prav pri teh treh.

Verjetno začetno postavo tako sestavljajo Samir Handanović, Bojan Jokić, Branko Ilić, Cesar, Mišo Brečko, Aleš Mertelj, Jasmin Kurtić, Andraž Kirm, Iličić (Kampl), Birsa (Iličić/Kampl) in Milivoje Novaković.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.