Troboj za Hrvata, Real že ponudil 120 milijonov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Trojica velikih klubov dviguje ceno mlademu Hrvatu.
Oglej si celoten članek

Hrvaški reprezentant Joško Gvardiol bo 23. januarja dopolnil 21 let, rojstni dan pa bi lahko preživel že kot član enega od največjih evropskih klubov. Zanj so na Leipzig ponudbe naslovili Real Madrid, Chelsea in Manchester City, Nemcem pa se pretirano ne mudi sprejeti odločitve, saj omenjeni klubi s ponudbami vseskozi zvišujejo ceno mlademu Hrvatu.

Po pisanju priznanega italijanskega strokovnjaka za prestope Alfreda Pedulle je Chelsea najprej ponudil 80 milijonov, nato Real 90. Tudi to ni bilo dovolj. "Razkrivamo, da so se predstavniki Reala in Leipziga v zadnjih dveh tednih srečali dvakrat, pri tem pa je španski in evropski prvak ponudil 120 milijonov evrov za Gvardiola, ki bi bili vključno z bonusu izplačani v dveh obrokih po 60 milijonov. Manchester City prav tako ponuja trištevilčno milijonsko odškodnino," trdi Padulla, povzeli so ga pri hrvaškem Indexu.

Chelsea je pripravljen za letno plačo Gvardiolu odšteti devet milijonov, Real šest, a je Gvardiol pripravljen sprejeti ponudbo španskega velikana. Pri Leipzigu naj bi že poiskali zamenjavo za Hrvata, našli so jo v 22-letnem članu Spezie Jakubu Kiwioru, sicer poljskem reprezentantu.

Gvardiol je sicer v Leipzig prišel za 18,8 milijonov evrov iz Dinama, pri slednjem pa so prav tako lahko navdušeni nad trobojem za njihovega nekdanjega člana. Ob prodaji so si namreč Zagrebčani zagotovili 20-odstotni delež ob naslednjem prestopu Gvardiola. Ob trenutnih številkah bi tako Red Bull Leipzig zaslužil okoli 100 milijonov, Dinamo pa 20.

Foto: Profimedia Joško Gvardiol

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.