Trojici 'odpadnikov' grozi izključitev iz Serie A

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Italiji brez milosti do treh nogometnih "odpadnikov".
Oglej si celoten članek

Predsednik Italijanske nogometne zveze (FIGC) Gabriele Gravina je sporočil, da bodo klube, ki se bodo pridružili novi evropski nogometni superligi, izključili iz vseh domačih tekmovanj, vključno s prvenstvom najvišjega kakovostnega ranga serie A, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Trije klubi serie A, Juventus, Inter in AC Milan, so bili med 12 evropskimi nogometnimi klubi, ki so prejšnji teden sodelovali pri načrtih za ustanovitev evropske superlige.

"Klubi, ki nameravajo igrati v tekmovanjih, ki ne sodijo niti pod okrilje Mednarodne nogometne zveze Fife niti pod okrilje Evropske nogometne zveze Uefe, bodo izgubili pripadnost našemu prvenstvu," je po ponedeljkovem sestanku dejal predsednik FIGC Gabriele Gravina.

Inter Milano je prejšnjo sredo po odhodu šestih angleških klubov sicer že napovedal umik iz predlagane superlige. Juventus in AC Milan sta bila manj jasna in sta priznala neuspeh načrtov, ne da bi navedla, ali projekt zapuščata ali ne.

"Za zdaj ne vemo, kdo je izstopil in kdo ostal v superligi. A to bomo upoštevali v postopku licenciranja za naslednjo sezono. Če nekdo želi igrati v privatni ligi, potem ne more nastopati v državni," še pravijo pri FIGC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.