Trojna zmaga Audija, debakl Peugota

Foto: Žurnal24 Mike Rockenfeller,Timo Bernhard in Romain Dumas so osvojili Le Mans. (Foto: Reut Foto: Žurnal24 Trojno zmagoslavje Audija v Le Mansu. Foto: Žurnal24 Strti obrazi pri Peugotu. Foto: Žurnal24 Trojno zmagoslavje Peugeota v Le Mansu. Foto: Žurnal24 Strti obrazi pri Peugotu. Foto: Žurnal24 Trojno zmagoslavje Audija v Le Mansu. Foto: Žurnal24 Strti obrazi pri Peugotu. Foto: Žurnal24 Trojno zmagoslavje Audija v Le Mansu. Foto: Žurnal24 Strti obrazi pri Peugotu. Foto: Žurnal24 Trojno zmagoslavje Audija v Le Mansu. Foto: Žurnal24 Strti obrazi pri Peugotu. Foto: Žurnal24 Trojno zmagoslavje Audija v Le Mansu.
Audi je na letošnji dirki 24 ur Le Mansa osvojil trojno zmago. Zmagoviti dirkalnik so vozili Mike Rockenfeller,Timo Bernhard in Romain Dumas. Favorizirani Peugeot je ostal brez uvrstitve.
Oglej si celoten članek
Britanec Nigel Mansell je dirko v Le Mansu končal že v prvi uri, potem ko je doživel nesrečo.  56-letni svetovni prvak formule 1 iz leta 1992 je po le 20 minutah zletel s steze; iz dirkalnika je zlezel nepoškodovan, a je bila dirka zanj in za njegova sinova Grega in Lea končana, še preden se je dobro začela.

Na tradicionalni vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa, ki je potekala že v 78. izvedbi, je trojno zmago dosegel nemški Audi. Dirkalnik številka 9 (Audi R15 TDI plus) z Mikom Rockenfellerjem, Timom Bernhardom in Romainom Dumasom je stopila na najvišjo stopničko. Andre Lotterer, Marcel Faessler in Benoit Treluyer so končali na drugem mestu, Tom Kristensen, Allan McNish in Rinaldo Capello pa na tretjem. Po letu dni je Audi tako znova zmagal, potem ko je lani Peugeot prekinil njihov niz petih zaporednih zmag.

Prvi favoriti dirke, tri moštva Peugeota, Le Mans zapuščajo z dolgimi nosovi. Dva njihova dirkalnika sta odstopila zaradi okvare motorja, tretji pa zaradi okvare na vzmetenju. Slednji, Simon Pegenaud, Pedro Lamy in Sebastien Bourdais, so dirko začeli z najboljšega startnega položaja. "Trdo smo delali leto dni, vse od lanskega Le Mansa, da bi zmagali. Testirali smo tudi prek 32 ur pa se kaj takega ni zgodilo, niti okvara motorja. Vsi smo v solzah. Smo kot velika družina in zmaga bi nam res veliko pomenila," je po odstopu razlagal Pagenaud. "A Peugeot se bo vrnil naslednje leto. Takoj se začenja delo na dirkalniku za naslednje leto."  Peugeotova prva ekipa z Alexom Wurzem, Marcom Genejem in Anthonyjem Davidsonom je do odstopa vodila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.