"Trudimo se, da bi bilo bolje kot lani"

Foto: Žurnal24 Aleš želi, da bi Dragonsi prišli tudi na njihove tekme. (Foto: www.alesfevzer.co
Lani je bila za Tilio Olimpijo sezona razočaranja, letošnjo so v ligi Ebel začeli z dvema zmagama. "Verjamemo in se trudimo, da bi bilo bolje kot lani," je v intervjuju za Žurnal24 dejal vratar Aleš Sila.
Oglej si celoten članek

Aleš, sezono ste začeli z dvema zmagama. Po lanski, ki ste jo končali na dnu, je to gotovo dober obet.
Začetek je res pozitiven, a se ne smemo zanašati na ti dve zmagi, saj je vendarle šele začetek sezone. Tekem je še veliko. Gotovo bodo vzponi in padci. Nadaljevati moramo, kot smo doslej. Dobro moramo trenirati in dobro igrati. To je prava pot.

Je še prezgodaj, da bi lahko govorili, da bo ta sezona bolj uspešna?
Gotovo je prezgodaj. V to verjamemo in se trudimo, da bi bilo bolje kot lani. Tudi razmere v klubu so urejene. Zaenkrat se zelo dobro razumemo. Pozitivno gledamo v sezono.

Torej s financami letos ni težav?
Ja, vse je urejeno. To je velik plus. Igralcem se nam s tem ni treba obremenjevati. Lahko se osredotočamo le na hokej.

Glede Green Dragonsov … želimo si, da bi prišli vzpodbujat tudi nas, tako kot so nogometaše.
Aleš Sila
V petek ste v Linzu branili res odlično (39 strelov od 40). Ste v svoji najboljši formi?
Vsi smo igrali zelo dobro. Cela ekipa se je trudila. Fantje so mi pomagali v obrambi. To se je pokazalo v rezultatu. Kar pa se mene tiče … to sta bili le dve tekmi. Tako igro bom moral kazati čez celo sezono. Potrudil se bom, da bo res tako.

Vam je osebno letos lažje? Lani ste bili trije vratarji, veliko ste se menjali.
Ja, gotovo je lažje. Sva samo midva z Matijo Pintaričem. Še vedno sicer sva konkurenta, kar je zelo pozitivno. Na treningih se je treba vsak dan znova dokazovati. Tisti, ki bo v boljši dnevni formi, tisti bo branil.

Trener Hannu Järvenpää je v ekipo prišel sredi lanske sezone. Se zdaj končno pozna njegovo delo?
Tudi on je potreboval čas, da se je navadil na novo okolje, novo ekipo, da nas je vse spoznal. Letos je prišel pripravljen. Točno je vedel, v kakšno ekipo prihaja. Znal se je prilagoditi. Vedel je, kaj komu manjka oziroma kaj manjka celi ekipi, kaj moramo delati, da bomo iz treninga v trening, iz tekme v tekmo boljši.

Kako ste se ujeli z novimi soigralci? Zlasti tu mislim na oba Finca.
Rado se zgodi, da se v ekipi delajo neki tabori, če je v ekipi več igralcev z neke države. Bil sem pozitivno presenečen, da se to letos ni zgodilo. Finci so pomešani med ekipo, ni tako, da bi se družili zase. To dobro vpliva na celotno ekipo. Zelo dobro se razumemo.

Na treningih se je treba vsak dan znova dokazovati. Tisti, ki bo v boljši dnevni formi, tisti bo branil.
Aleš Sila
V petek sledi domača tekma z Medveščakom, enim od večnih Olimpijinih tekmecev, lani so vam onemogočili končnico. Kakšen je načrt za petek?
Nanje se pripravljamo kot na vsako drugo tekmo. Medveščak je dobra ekipa, ki jo bomo morali vzeti zelo resno. Pričakujemo težko tekmo. V tej ligi ni lahkega nasprotnika. Mogoče bo res malo več naboja. Upam na nove osvojene točke in da nas bo v Tivoliju spremljalo več gledalcev.

Green Dragons so šli prejšnji petek raje na nogomet.
Lepo je videti polno dvorano Tivoli. Glede Green Dragonsov … želimo si, da bi prišli vzpodbujat tudi nas, tako kot so nogometaše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.