Tshoppu etapa, Basso vse bližje zmagi

Foto: Žurnal24 Ivanu Bassu se nasmiha zmaga na Giru. (Foto: Reuters)
Predzadnja etapa Gira d'Italie je postregla še z zadnjo gorsko preizkušnjo. Slednjo je dobil Švicar Johann Tshopp, Italijan Ivan Basso pa je s tretjim mestom še okrepil skupno vodstvo.
Oglej si celoten članek

Predzadnja etapa Gira d'Italie je postregla še z zadnjo gorsko preizkušnjo. Slednjo je dobil Švicar Johann Tshopp, ki je najhitreje prevozil 178 km od Bormia in se s ciljnim vzponom na prelaz Tonale veselil etapne zmage. Avstralec Cadel Evans je bil drugi, Italijan Ivan Basso pa je s tretjim mestom še okrepil skupno vodstvo.

Italijan Basso bo tako zadnjo etapo dirke po Italiji, 15 kilometrski kronometer okoli Verone, vozil oblečen v rožnato majico vodilnega kolesarja. In le velika smola lahko Bassu prepreči že drugič v življenju osvojiti lovoriko najboljšega kolesarja italijanske pentlje.

Giro, 20. predzadnja etapa:

1. Johann Tschopp (Švi/Bbox - Bouygues) 5:26:47
2. Cadel Evans (Avs/BMC Racing) +0:16
3. Ivan Basso (Ita/Liquigas) +0:25
4. Michele Scarponi (Ita/AndroniGiocattoli)
5. David Arroyo (Špa/Caisse d'Epargne) +0:41

Skupni seštevek:

1. Ivan Basso (Ita/Liquigas) 87:23:00
2. David Arroyo (Špa/Caisse d'Epargne) +1:15
3. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas) +2:56
4. Michele Scarponi (Ita/Androni Giocattoli) +2:57
5. Cadel Evans (Avs/BMC Racing) +3:47

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.