Tudi B-test prvaka Mullingsa pozitiven

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovni prvak na 4x100 metrov Steve Mullings je bil tudi na B-testu pozitiven na snov furosemid, zaradi česar mu grozi dosmrtna prepoved atletskih tekmovanj.
Oglej si celoten članek

Le teden pred začetkom svetovnega atletskega prvenstva v Južni Koreji je jasno, da je svetovni prvak z jamajško štafeto 4x100 metrov s prejšnjega prvenstva v Berlinu Steve Mullings padel na dopinškem testu. Pozitiven je bil tudi B-test. Testirali so ga junija na jamajškem prvenstvu. Mullingsa je jamajška atletska zveza že suspendirala in izključila iz ekipe za Daegu.

Mullings še naprej zavrača krivdo: "Pravijo, da je bila snov v mojem urinu. Vsi okrog mene vedo, da ne jemljem poživil. A zdaj me že vsi grdo gledajo – suspendiran sem bil leta 2004 in zdaj spet. Sam teh poživil sploh ne poznam. Sploh ne vem, kako naj bi mi ta poživila pomagala." Mullings je bil letos v odlični formi, saj je na mitingu Diamantne lige v Eugenu postavil osebni rekord 9,8.

Furosemid naj sam po sebi sicer res ne bi imel vpliva na telo, a ker naj bi ga številni športniki jemali, da bi z njim prekrili prava poživila, ga je Mednarodna protidopiška zveza (Wada) uvrstila na seznam prepovedanih snovi. Ker je za Mullingsa to že drugi prekršek (leta 2004 je zaradi pozitivnega testa na testosteron dobil dve leti suspenza), mu zdaj grozi dosmrtna prepoved tekmovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.