Tudi Belgijci hitro do prednosti

Foto: EPA Euro 2016, Belgija, Madžarska Foto: EPA Toby Alderweireld Foto: EPA Euro 2016, Belgija, Madžarska Foto: EPA Euro 2016, Belgija, Madžarska Foto: EPA Euro 2016, Belgija, Madžarska Foto: EPA Euro 2016, Belgija, Madžarska Foto: EPA Euro 2016, Belgija, Madžarska Foto: EPA Euro 2016, Belgija, Madžarska Foto: EPA Euro 2016, Belgija, Madžarska Foto: EPA Euro 2016, Belgija, Madžarska Foto: EPA Euro 2016, Belgija, Madžarska
V šestem dvoboju osmine finala so se Belgijci kot favoriti pomerili z Madžari. Tako kot na prvih današnjih tekmah je zadetek padel že na začetku dvoboja. Delo so rdeči vragi dokončali s tremi goli v zaključku tekme.
Oglej si celoten članek

Belgija je evropsko prvenstvo odprla z nepričakovanim porazom proti Italiji, a so se nato zvezdniki evropskega nogometa zbrali in se zanesljivo z dvema zmagama prebili v osmino finala, kjer jih je čakala presenetljiva Madžarska. Ta je doživela hud udarec pred samo tekmo, saj se je na ogrevanju poškodoval László Kleinheisler.

Druga reprezentanca s Fifine lestvice je bila po pričakovanjih imela večjo posest žoge, do prvega strela je prišel Kevin De Bruyne. Ta je nato pripravil še lepo priložnost za Romeluja Lukakuja, a se je z obrambo z bližine izkazal madžarski veteran Gábor Király. A ta je klonil že v deseti minuti, ko je po podaji s prostega strela najvišje skočil Toby Alderweireld in zadel za 1:0. To je bil najhitrejši zadetek za Belgijce na evropskih prvenstvih.

Király se je nato moral izkazati ob novem poizkusu De Bruyneja, na drugi strani pa je ob rutinskem izbijanju žoge spodrsnilo Thibautu Courtoisu, vendar je žoga na njegovo srečo končala le v kotu. Kasneje ga je s strelom peizkusil še madžarski kapetan Balázs Dzsudzsák.

Belgijci so nizali lepe akcije, a so jih po pravilu zaključili s slabimi streli ali podajami, v 35. minuti pa je De Bruyne s prostega strela na 20 metrih zatresel prečko. S konicami prstov je žogo v okvir gola nekoliko potisnil Király. Štiridesetletnik je v zaključku prvega polčasa zaustavil tudi Driesa Mertensa, ki ga je z lepo podajo samega v kazenskem prostoru našel tokrat izjemno razpoloženi Eden Hazard.

Že prej, v 39. in 41. minuti, sta z dvema projektiloma grozila tudi Madžara Gergő Lovrencsics in Dzsudzsák, a je prvi s 25 metrov streljal za las preko vrat, drugi pa je žogo poslal ob levi vratnici belgijskega gola.

Na začetku drugega dela je do strela prišel Hazard, na drugi strani pa je dvakrat grozil napadalec Ádám Szalai. V 59. minuti je bil sam pred golom Mertens, a ga je žoga ob ostri podaji nekoliko presenetila in poslal jo je preko vrat. Sledil je še strel Radje Nainggolana, a vezist Rome ni bil natančen tako kot proti Švedski, okroglo usnje je tokrat nenevarno poletelo mimo vrat.

V 66. minuti je do strela prišel Ádám Pintér,Alderweireld je nekoliko blokiral strel, žoga pa je v loku skoraj preletela Courtoisa, ki jo je le porinil čez prečko. Po podaji s prostega strela je nekaj minut kasneje do žoge v belgijskem kazenskem prostoru prišel Roland Juhász, streljal diagonalno z desne strani, a je za las zgrešil cilj.

Nato pa je dokončno na sceno stopil Hazard. Najprej je v 78. minuti preigral madžarsko obrambo in z desne strani poslal natančno žogo pred gol, kjer jo je rezervist Michy Batshuayi, v igro je vstopil le dve minuti prej, samo še potisnil v mrežo. Že v 80. minuti je bilo 3:0. Po hitrem protinapadu je na desni do žoge prišel Hazard, jo mimo treh Madžarov po črti, ki označuje 16 metrov, popeljal proti sredini, nato pa je sledil še strel v malo mrežico na levi strani Királyjevih vrat.

Na drugi strani je z osmih metrov z obrata streljal Szalai, vendar je žogo poslal preko vrat ob pomoči Courtoisa. Madžari so na vsak način želeli doseči vsaj častni zadetek, vendar se jim je to hitro maščevalo. Nainggolan je v hitrem protinapadu našel Yannicka Carrascoja, ta pa je v dvoboju ena na ena premagal Királyja in poskrbel za najvišjo zmago na tem evropskem prvenstvu. Glede na prikazano je bila ta morda celo previsoka.

Belgijci so morda celo največji favoriti, da se v zgornjem delu lestvice prebijejo do finala. Njihov prvi tekmec bo v četrtfinalu Wales.

Euro 2016, osmina finala:

Belgija : Madžarska  4:0 (1:0)
Alderweireld 10., Batshuayi 78., Hazard 80., Carrasco 91.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.