Tudi "Dončićev naslednik" bo služil milijone

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zion Williamson bo za lepe denarce ostal v New Orleansu.
Oglej si celoten članek

Ameriški košarkar v severnoameriški ligi NBA Zion Williamson je minulo sezono zaradi zloma desnega stopala preživel na tribuni, po poročanju ESPN pa so se njegovi dosedanji delodajalci iz New Orleansa z 198 cm visokim robustnim krilnim centrom dogovorili za novo pogodbo, ki mu bo v naslednjih petih letih navrgla 193 milijonov dolarjev.

Isti vir navaja, da lahko Williamsonova pogodba naraste na 231 milijonov ameriških zelencev. Dodaten denar si bo prvi izbor na naboru lige NBA v letu 2019 prislužil v primeru, da si izbori mesto v najboljši peterki ali pa osvoji nagrado za najbolj koristnega igralca v ligi NBA oziroma najboljšega obrambnega igralca v tekoči sezoni.

Williamson, ki bo 6. julija dopolnil 22 let, je do poškodbe med letoma 2019 in 2021 v povprečju dosegal 25,7 točke, sedem skokov in 3,2 podaje na tekmo, pred prihodom v najboljšo košarkarsko ligo na svetu pa je igral za Duke v univerzitetni ligi NCAA. V NBA so ga pričakali kot "the next big thing" po sezoni, ko je ligo v svoji prvi sezoni navdušil Luka Dončić, in vsi so pričakovali, da bo šel po Slovenčevih stopinjah.

Čeprav je v treh sezonah od svojega prihoda v ligo NBA odigral vsega 85 tekem (redni del ene sezone vsebuje 82 tekem), je Zion že uspel navdušiti ameriško javnost, tako da se lahko pohvali z uvrstitvijo v prvo peterko novincev leta 2020 ter uvrstitvijo na tekmo vseh zvezd leta 2021, ko je postal četrti najmlajši košarkar v zgodovini s tem dosežkom.

Foto: Profimedia Zion Williamson

Za zasedbo iz New Orleansa, ki se je v minuli sezoni prebila v končnico zahodne konference in nato izgubila proti Phoenixu z 2:4 v zmagah, bo v novi sezoni igral tudi C.J. McCollum, ki je med lansko sezono prišel iz Portlanda, prav tako pa je s pelikani podaljšal pogodbo tudi krilni košarkar Brandon Ingram.

Številni klubi v ligi NBA že sestavljajo igralski kader za prihodnjo sezono. Ameriški mediji poročajo o številnih odmevnih prestopih, za zadnjo "bombico" pa je poskrbel eden od največjih zvezdnikov lige NBA Kevin Durant, ki je na svojem osebnem profilu provokativno čivknil, da želi zapustiti mrežice iz Brooklyna. Za ekipo iz New Yorka je v zadnjem delu sezone 2021/22 igral tudi Slovenec Goran Dragić, čigar prihodnost pa ostaja uganka, dosti se omenja morebitna naveza z Dončićem pri Dallasu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.