Tudi Dornbirn zmagovit iz Tivolija

Foto: EPA
Foto: EPA
Olimpija je še drugič v dveh dneh klonila doma. Tokrat je bil po kazenskih strelih boljši Dornbirn (2:3). Ljubljančani so na lestvici vse bolj oddaljeni od tekmecev, saj je zmagal tudi Innsbruck.
Oglej si celoten članek

Olimpija je še drugič v dveh dneh domači led zapustila poražena. Če je bila petkova igra proti Bolzanu slaba, so izbranci Iva Jana danes pokazali več borbenosti, bili večino tekme boljši tekmec, a na koncu proti Dornbirnu po kazenskih strelih doživeli še 15. poraz na 17 tekmah.

Ekipi v prvi tretjini nista prikazali ravno dobrega hokeja, kljub temu pa so bili domači za odtenek boljši. Prvi priložnosti sta zapravila Matej Hočevar v peti in Pascal Morency v šesti minuti. Gosti so bili prvič nevarni v osmi minuti prek Bretta Sonna, v deveti pa so domači povedli, kombinacijo najmlajšega Olimpijinega napada je pred vrati zaključil Ken Ograjenšek. Le nekaj trenutkov pozneje bi lahko vodstvo podvojil Miha Verlič, kazen za to priložnost pa je sledila v 13. minuti, ko so gosti izenačili ob številčni prednosti dveh igralcev s strelom z modre linije.

Kaznovani za zapravljivost

V drugi tretjini se podoba na ledu ni bistveno spremenila. Ljubljančani so bili sicer boljši tekmec, a brez pravih zaključkov akcij. Kar štirikrat so imeli domači prednost igralca več, a prihajali zgolj do strelov od daleč. Zadnjo tretjino so bolje odprli gosti, ki so že v 42. minuti povedli z golom Chrisa D'Alvisa, a vsega 34 sekund pozneje so gostitelji odgovorili z izenačujočim golom, ki ga je zabil Verlič. Gostitelji so imeli še nekaj priložnosti za tretji zadetek, toda plošček ni hotel v mrežo zelo razpoloženega Adama Dennisa. Jack Laplante je dobri dve minuti pred koncem rednega dela napravil nespameten prekršek in dal gostom možnost, da že v rednem delu pridejo do zmage, kar pa jim ni uspelo.

V dodatnih petih minutah sta imela Verlič v 61. in Judd Blackwater v 65. minuti izjemni priložnosti za slavje, a ju nista izkoristila, kar so gosti kaznovali pri kazenskih strelih. Odločilnega je zabil Patrick Jarrett.

Liga Ebel, 17. kolo:

Telemach Olimpija : Dornbirn 2:3* (1:1, 0:0, 1:1, 0:1)
Ograjenšek (9), Verlič (42); D'Aversa (13), D'Alvise (42), Jarrett (k.s.)

Sapa Fehervar : Innsbruck 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

* - po kazenskih strelih

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.