Tudi Gorenje v ligi prvakov

Foto: Gorenje Velenje/Facebook
Foto: Gorenje Velenje/Facebook
Rokometni klub Gorenje Velenje se je tudi za novo sezono prijavil za igranje v ligi prvakov in je korak bližje nastopu na tem tekmovanju.
Oglej si celoten članek

Evropska rokometna zveza je namreč danes objavila seznam 28 klubov, ki bodo v letošnji sezoni nastopali v najmočnejšem klubskem tekmovanju. Na seznamu so tudi Velenjčani, ki bodo nastope pričeli v kvalifikacijah.

Preteklo sezono Gorenju ni uspelo prepričati Evropske rokometne zveze, letos pa je ekipa napravila korak naprej in bila uspešnejša. V klubu so izpolnili vse kriterije za prijavo za igranje v ligi prvakov in danes dočakali končno odločitev o tem, kako bodo ose v evropskih tekmovanjih prisotne v prihodnji sezoni, so sporočili iz kluba.

Za igranje v prihajajoči sezoni lige prvakov je bilo v skupinskem delu na voljo 28 mest, prijavilo pa se je 37 klubov (prvaki Grčije, Češke, Srbije in Avstrije se niso prijavili). Vodilni so pred dokončno odločitvijo pregledali kar nekaj kriterijev: od dvorane, TV-pravic, uvrstitev v domači ligi, števila gledalcev, nastopov v evropskih pokalih v zadnjih treh sezonah, pokroviteljskega potenciala, udejanjanja pravil in predpisov EHF, pa vse do aktivnosti klubov na družbenih medijih.

Pomembnih več dejavnikov

"Za to, da je RK Gorenje Velenje dobilo mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov, je pomembnih več dejavnikov, med njimi verjetno ključni pa so vzpon slovenskega rokometa, v zadnji sezoni trdo in zagnano delo našega kluba na vseh področjih, uvedba svežih idej v delovanje velenjskega kolektiva, delna preobrazba Rdeče dvorane, skupni nastop RZS, RK Celje PL in RK Gorenje Velenje proti EHF ter usmeritev k sestavi kakovostne ekipe v okviru naših finančnih zmožnosti. Želimo si, da bi kvalifikacijski turnir za preboj v ligo prvakov na prvi septembrski konec tedna organizirali doma, naš cilj pa je v sezoni 2016/17 igrati v ligi prvakov ter v ligi SEHA, vzporedno pa v skladu z našo klubsko strategijo klub do leta 2020 finančno sanirati ter ga profilirati v smer kakovostnega produkcijskega centra, ki bo slonel na plečih nadarjenih domačih fantov," je dejal direktor kluba Matej Avanzo.

Tudi v letošnji sezoni bo liga prvakov razdeljena v štiri skupine, in sicer bosta v glavnem delu skupini A in B ter v takoimenovanem spodnjem delu skupini C in D, kjer bo, v primeru zmage v kvalifikacijah, igral tudi velenjski klub.

Posebna kvalifikacijska turnirja, kjer nastopi čakajo tudi ose, bosta potekala v začetku septembra 2016 (3. in 4. 9. 2016). Žreb za kvalifikacijska turnirja bo 29. junija, žreb za glavni del 24. izvedbe lige prvakov pa 1. julija 2016.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.