Tudi kralj na pogrebu legende Reala

Foto: EPA
Foto: EPA
Na dan, ko se je Argentina uvrstila v finale svetovnega prvenstva, so se v Madridu poslovili od legendarnega Argentinca Alfreda di Stefana.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek je kmalu po 88. rojstnem dnevu umrl Alfredo di Stefano, ki je nogometno zgodovino pisal predvsem v vrsti madridskega Reala, s katero je petkrat zapored med letoma 1956 in 1960 osvojil evropski pokal državnih prvakov. Di Stefano je umrl za posledicami srčnega napada, pokopan pa je v družinskem grobu ob soprogi Sari in hčerki Nannette.

Včerajšnjega pogreba se je udeležilo na tisoče navijačev Reala, zadnje slovo pa je di Stefanu na častni tribuni stadiona Santiago Bernabeu namenil tudi španski kralj Felipe VI.

Foto: EPA Alfredo di Stefano Di Stefano, ki se je rodil 4. julija 1926 v Buenos Airesu, je nogometno pot začel pri moštvu River Plate, svet pa ga je najbolj spoznal v majici Reala iz Madrida, za katerega je v 282 nastopih zabil 216 golov. Dvakrat je bil svetovni nogometaš leta, s kraljevim klubom se je veselil petih evropskih naslovov, v izboru Mednarodne nogometne zveze Fifa za nogometaša stoletja pa je zasedel četrto mesto, za Pelejem, Johanom Cruyffom in Franzem Beckenbauerjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.