Tudi lastnik Dallasa po slovensko

Foto: Profimedia Mark Cuban
Slovenska košarkarja delata veliko reklamo slovenskemu jeziku.
Oglej si celoten članek

Ameriški mediji so bili doslej že nekajkrat prisotni ob podvigih zvezdnika Jimmyja Butlerja, ki je s svojim soigralcem pri Miamiju Goranom Dragićem spregovoril nekaj slovenskih besed. A nekdanji kapetan slovenske reprezentance ni edini, ki skrbi za vse večjo prisotnost slovenščine v ligi NBA.

Pred dnevi je Luko Dončića v slovenskem jeziku nagovoril legendarni  Kobe Bryant, sicer nekdanji soigralec Saše Vujačića, zdaj pa je svojemu zvezdniku v slovenščini odgovoril tudi lastnik Dallasa Mark Cuban. Ta je slavil dvajset let na čelu košarkarske franšize iz Teksasa.

"Čestitke, Mark Cuban. Še na mnogo let," je na twitterju vlogo svojega 'šefa' obeležil Dončić, Cuban pa mu ni ostal dolžan. "Hvala, do 20 več skupaj," se je z odgovorom v slovenskem jeziku potrudil mogotec in tako napovedal še dolgoletno sodelovanje s trenutno že enim najboljših igralcev lige NBA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:16 5. Januar 2020.

    In kaj mu je po slovensko rekel Kobe?Mogoče marš u PM?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.