Tudi Mankoč na SP v Kazanu

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovnega prvenstva v Kazanu se bo udeležil tudi eden najboljših slovenskih plavalcev v preteklosti Peter Mankoč.
Oglej si celoten članek

Ljubljančan bo v Tatarstanu spremljal estonsko reprezentanco, s katero sodeluje. Življenje mu trenutno izpolnjuje tudi trimesečna hčerka Brina in študij na poslovni šoli na Bledu.

"Skrbim za hčerko Brino, ki je zdaj stara tri mesece," je med obiskom v Sloveniji kot iz topa ustrelil Mankoč na vprašanje, kaj je trenutno njegova življenjska vloga. Seveda življenje zahteva več in v prihodnjih letih naj bi mu pri iskanju izzivov pomagala poslovna šola, do olimpijskih iger 2016 v Braziliji pa po turški avanturi zdaj sodeluje z estonsko plavalno reprezentanco.

"Pomagam njihovim kandidatom za olimpijske igre. Delam bolj kot trener, želel sem si svetovalno vlogo in sodelujem s strokovnjaki, ki so delali z mano. Dogovor velja do Ria in če bomo oboji zadovoljni z načinom dela, morda nadaljujemo. Seveda sem odprt tudi za druge ponudbe," pravi Mankoč, o težavah, s katerimi se sooča ob Baltskem morju, pa razkriva: "Gre za oblikovane plavalce in največ energije porabim pri spremembi načina in filozofije dela. Moja je zelo podobna tisti od Dimitrija Manceviča, s katerim sem dolgo delal in mi je veliko pomagal, sam pa skušam dodati tudi tisto, kar sem se naučil pri sodelovanju z Genadijem Tureckijem, Andreo de Ninom in Dirkom Langejem."

Mankoč si življenjskih ciljev še ni postavil. "Študij mi seveda lahko pomaga tudi v plavanju, a obenem odpira druge možnosti. Sam si želim profesionalno ekipo kot ADN, s katero sem delal, a pri nas v Sloveniji za to seveda ni tega denarja, vem, da bi bila tudi nasprotovanja. Ne vem, kam me bo pot zanesla, a če bodo ljudje željni pomoči, bom vedno vsakomur pripravljen pomagati. Nekako grem s trebuhom za kruhom. V Estoniji mi trenutno nič ne manjka, seveda pa je Sloveniji najlepše, pogrešam gore in lepše vreme, kot je v Tallinnu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.