Tudi med 'ledenimi Finci' kdaj zavre

Foto: EPA
Foto: EPA
Valtteri Bottas ne more pozabiti na nespametno potezo Kimija Räikkönena, ki ga je na dirki za VN Rusije stala uvrstitve na stopničke.
Oglej si celoten članek

Finska dirkača sta se v zadnjem krogu dirke v Sočiju borila za končno tretje mesto, ko je Räikkönen pri poskusu prehitevanja zadel rojaka, ki je pristal v zaščitni ogradi.

Nekdanji svetovni prvak je osvojil peto mesto, po pribitku polminutne kazni, ki so mu jo izrekli komisarji, pa je nazadoval na osmo.

Ferrari je po dirki stopil v bran svojemu dirkaču, Bottas pa se z njihovo interpretacijo ne strinja.

''Razočaran sem, da sem v zadnjem krogu izgubil tretje mesto in ostal brez točk. Priboril sem si mesto na zmagovalnem odru, nato pa se je nekdo kar na lepem zaletel vame. Kaj naj rečem? Razočaran sem,'' je za blog britanske ekipe zapisal Bottas.

''Mislim, da ni šlo za običajno nesrečo. Bil sem spredaj, nikogar ni bilo ob meni in vozil sem po svoji liniji. Kar naenkrat sem začutil udarec. Ne razumem, zakaj bi nekdo naredil kaj takšnega v zadnjem krogu,'' se je spraševal Finec.

''Dejstvo, da je Kimi dobil kazen, ne spremeni ničesar. Izgubljenih točk nikoli ne bom dobil nazaj. Nekaj je zagotovo: nisem bil kriv, tako da sem vsaj glede tega pomirjen, čeprav mi ne pomagal. Presenečen sem nad Kimijevo potezo. Obstaja tanka črta med agresivno in brezglavo vožnjo. Kar se je zgodilo v nedeljo, je bilo preprosto preveč,'' je zaključil Bottas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.