Tudi novembra brez tekem

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL je zaradi spora med lastniki klubov in igralci odpovedalo vse tekme do konca novembra.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili iz NHL, je bilo med 11. oktobrom in 30. novembrom predvidenih 326 tekem rednega dela sezone ali več kot 26,5 odstotka tekem v sezoni.

Spor med igralci in lastniki izvira iz delitve denarja. Po stari kolektivni pogodbi so igralci dobili 57 odstotkov denarja, ki ga je ustvarila liga NHL, vodstvo tekmovanja pa je želelo pred sklenitvijo nove pogodbe ta delež zmanjšati na vsaj 53 odstotkov, na kar pa sindikat igralcev ni pristal in pred več kot mesecem dni so v NHL razglasili "lockout", prekinitev vseh dejavnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.