Tudi s Kopitarjem ne gre: 4. zaporedni poraz

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Los Angeles Kings tudi po vrnitvi Anžeta Kopitarja na led niso prekinili niza porazov. Kralji so izgubili z 2:3 v gosteh pri Carolini in vpisali še četrti zaporedni poraz, vse na gostujočih tekmah. Kralji bodo turnejo petih tekem v gosteh končali v noči na sredo v Dallasu.
Oglej si celoten članek

Hrušičan Anže Kopitar se je poškodoval minulo nedeljo na tekmi doma proti Columbusu, zaradi česar je bil prisiljen izpustiti tri gostujoče tekme proti Philadelphii, Pittsburghu in Detroitu preden se je znova pridružil moštvu. Kopitar se ob vrnitvi ni vpisal med podajalce ali strelce, statistika pa je zabeležila dva strela slovenskega napadalca proti vratom nasprotnega moštva.

Ob Kopitarju se je v vrste hokejistov iz mesta angelov vrnil tudi Slovak Marian Gaborik, vendar pa aktualnim prvakom niti okrepitev na ledu ni prinesla želenega rezultatskega zasuka. Ob tem Slava Vojnov še vedno prestaja suspenz zaradi družinskega nasilja. Zadnjeuvrščeno moštvo vzhodne konference lige NHL je vpisalo šele drugo zmago v tej sezoni, kralje pa je nov poraz potisnil na sedmo mesto razpredelnice zahodne konference. Kralje (14 točk) od vodilne ekipe Zahoda Anaheima loči šest točk.

Sutter: "Plošček ne gre v gol" 

Gostje so tekmo začeli precej bolje, a ploščka niso spravili v gol. Domači so neučinkovitost gostov kaznovali nekaj manj kot dve minuti pred koncem prve tretjine, ko je zadel Šved Victor Rask, s prvencem v ligi NHL. Domači so si vodstvo 2:0 zagotovili že po 50 sekundah druge tretjine, ko je ob številčni premoči na ledu nebranjeno mrežo zatresel Chris Terry. Kralji so odgovorili v 26. minuti, ob power playu je bil uspešen Mike Richards, po podaji Justina Williamsa in Drewa Doughtyja. A domači niso popustili. Manj kot štiri minute pred koncem druge tretjine je na vodstvo s 3:1 povišal Elias Lindholm.

Kralji so v zadnji tretjini s pritiskom skušali pripraviti preobrat. Do gola so prišli v 48. minuti, ko je plošček v gol poslal Alec Martinez, vendar pa podaljška niso izsilili. Priložnost za izenačenje je imel Kopitar, a je bil vratar Caroline Cam Ward na mestu.

"Ne, gotovo ni bilo najboljše. Vsekakor se moramo zdaj zbrati in dobro premisliti, kaj moramo spremeniti ter se najbolje pripraviti na naslednjo tekmo," po tekmi ni bil navdušen osrednji napadalec kraljev Kopitar. Trener Los Angelesa Darryl Sutter ni bil jezen na igralce. "Imamo težavo spraviti plošček v gol in ob izostanku golov prav vsaka naša napaka postane še večja. Igrali smo zelo dobro, čeprav nismo bili učinkoviti," je bil do nastopa svojih varovancev prizanesljiv strateg kraljev.

Buffalo po petih letih ugnal Detroit

Na sporedu je bilo še šest tekem. V Buffalu je domača ekipa Sabres zmagala po kazenskih strelih s 3:2 za prvo zmago proti Detroit Red Wings v petih letih. Nazadnje so sablje ugnale rdeča krila 13. oktobra 2009. Moštvo Montreal Canadiens je bilo na domačem ledu v kanadskem derbiju z 2:6 slabše od Calgary Flames, tudi Washington Capitals je klonil doma, s 6:5 so bili boljši hokejisti Arizona Coyotes.

Vodilna ekipa lige Anaheim Ducks je deseto zmago, drugo po vrsti, s 3:2 vpisala v gosteh pri Colorado Avalanche. Zmago v gosteh je vpisala še ekipa Winnipeg Jets, ko je bila z 1:0 boljša od moštva Chicago Blackhawks. Gostujoče zmage se veselijo tudi v Nashvillu, ko je ekipa Predators s 3:1 premagala Vancouver Canucks.

Liga NHL, izidi:

Carolina Hurricanes : Los Angeles Kings 3:2
Buffalo Sabres : Detroit Red Wings 3:2**
Montreal Canadiens : Calgary Flames 2:6
Washington Capitals : Arizona Coyotes 5:6
Colorado Avalanche : Anaheim Ducks 2:3
Chicago Blackhawks : Winnipeg Jets 0:1
Vancouver Canucks : Nashville Predators 1:3

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.