Tudi Švedi premočni za Slovence

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v drugem krogu mednarodnega turnirja na Danskem danes v Aalborgu izgubila proti Švedski (23:29).
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Slovenije je po petkovem hudem porazu v Odenseju proti domači izbrani vrsti s 26:36 izgubila tudi drugo tekmo. V Aalborgu je bila zanjo usodna Švedska, v nedeljo pa se bo v Aarhusu ob 14.45 pomerila še z Islandijo.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića so navkljub ne najbolj prepričljivi predstavi v prvem polčasu držali korak s Skandinavci. V odsotnosti ostrostrelca Klemna Cehteta - manjkala sta tudi Uroš Zorman in Uroš Bundalo - so bili praktično nenevarni z zunanjih položajev, tu in tam je občasno zablestel Jure Natek, večina golov pa je padla s krilnih položajev ali po (pol)protinapadih. Dragan Gajić in Luka Žvižej sta v prvi polovici tekme dosegla po štiri gole, tako kot Natek, z izjemo Deana Bombača pa se noben drug igralec ni vpisal med strelce.

Slovenci so navzlic majhnemu številu razpoloženih strelcev vztrajno lovili tekmece in večkrat nadomestili zaostanke treh golov (1:4, 5:8, 10:13). Prvo izenačenje so dosegli v 16. minuti, ko so - ob kaznovanemu Davidu Miklavčiču - dosegli dva gola za 8:8, najbolj odločno predstavo pa prikazali v izdihljajih prvega polčasa, ko so z golom Natka in Gajića prvič na tekmi povedli s 14:13.

Najprej popustila streha, nato Slovenci

V 36. minuti je bila tekma prekinjena, streha dvorane Gigantium v Aalborgu ni kljubovala močnemu deževju, po 10-minutnem premoru pa so bili v nadaljevanju bolj razpoloženi Skandinavci, čeravno je bilo pri obojih opazno, da niso igrali na vso moč.

Tekma se je v korist Švedov dokončno prelomila med 48. in 53. minuto. Slovenski rokometaši najprej niso izkoristili izdatne številčne premoči dveh igralcev več v polju, v naslednjem petminutnem obdobju pa so Skandinavci naredili delni izid 6:1 in tekmece pahnili v kar visok zaostanek petih golov (21:26). Po tem primanjkljaju se Denićevi izbranci niso več pobrali, najvišji zaostanek pa so si pridelali v 60. minuti (22:29).

Pripravljalni turnir, 2. krog:

Slovenija : Švedska 23:29 (14:13)
Gajić 7, Natek in L. Žvižej po 4; K. Andersson 7, Kälmann in Ekberg po 4.

Danska : Islandija 29:30 (17:18)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.