"Tudi tokrat se bomo metali po parketu"

Foto: Žurnal24grafika
Foto: Žurnal24grafika
Tretja tekma. Slovenski košarkarji bodo uspeh proti Španiji zdaj potrjevali proti Gruziji.
Oglej si celoten članek

"Proti Gruziji smo igrali v Litvi. Gruzijci so težek tekmec, tako kot na primer Čehi. Imajo nekaj odličnih košarkarjev, tudi zelo visokih. Znova se bomo metali po parketu," o tretjem tekmecu na evropskem prvenstvu (EP) pravi Goran Dragić. Tekma se bo tako kot vse druge, na katerih igrajo Slovenci, začela ob 21. uri.

Ohraniti intenzivnost

Organizator igre, ki je blestel proti Španiji (18 točk, šest skokov, sedem podaj), dobro pozna selektorja Gruzijcev Igorja Kokoškova: "Štiri leta je bil moj osebni trener, bil je pomočnik pri Phoenixu. Gruzija ima nekaj napadov, ki smo jih igrali pri Phoenixu."

Takoj po veličastni zmagi proti Španiji so reprezentanti poudarili, da zmaga proti dvakratnim evropskim prvakom ne bo štela veliko, če je ne bodo potrdili na naslednjih dvobojih. "Tekma s Španijo pomeni veliko motivacijo za vse nas, a pred nami so še trije močni dvoboji, v katere moramo vstopiti z enako intenzivnostjo kot proti Španiji. Morali bomo garati v obrambi, sicer nas čakajo težave," je prepričan selektor Božidar Maljković.

Slovenci v igri za zlato

"Na Slovence se moramo dobro pripraviti, saj gre za moštvo, ki na tem prvenstvu spada med kandidate za zlato kolajno. Spremljali smo jih že skozi pripravljalno obdobje, tako da jih dobro poznamo," je o nasprotniku dejal Kokoškov, naturalizirani ameriški igralec Ricky Hickman pa je dodal: "Nedvomno nas čaka težko delo. Moramo se dobro pripraviti in vsako tekmo odigrati, kot da je naša zadnja." Nasproti mu bo stal Dragić, o katerem je Hickman dejal: "Gre za odličnega igralca, ki blesti tudi v Ligi NBA. Pogledal bom nekaj posnetkov in ga temeljito proučil. Moramo ga zaustaviti, saj je motor slovenske reprezentance."

"Nikoli se ne vdamo"

Poseben odnos do slovenske košarke ima sicer Manučar Markoišvili, ki je del kariere prebil pri Olimpiji: "Če igramo kolektivno, igramo dobro. Če si na parketu pomagamo, je vse v redu, nikoli se ne vdamo. Naše sanje so, da se uvrstimo v Ljubljano. V Sloveniji sem si sicer nabral veliko prijateljev; nisem jih še videl, a bi rad pozdravil nekaj nekdanjih soigralcev. Upam, da jih bom srečal." 
Tudi v Litvi so se slovenski košarkarji z gruzijskimi pomerili v prvem delu tekmovanja. Obe reprezentanci sta nato napredovali v drugi del, medsebojno tekmo pa je takratna Maljkovićeva četa dobila s 87:75.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.