Tudi v Krškem menjava trenerja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Vodstvo NK Krško se je po nedeljskem porazu s Celjem (2:3) na domačem igrišču v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije odločilo za prekinitev sodelovanja s trenerjem Tomažem Petrovičem, ki je ekipo vodil od januarja 2014. Namesto njega bo vodenje prevzel vodja mladinske šole v klubu Rok Zorko.
Oglej si celoten članek

Za menjavo trenerja se je vodstvo krškega prvoligaška, kot so zapisali na klubski spletni strani, odločilo po seriji neprepričljivih izidov v letošnji sezoni. Tomažu Petroviču so ponudili nadaljnje delovanje znotraj kluba, vendar se 37-letni trener še ni odločil, ali bo ponudbo tudi sprejel. Namesto njega bo ekipo vodil Zorko, sicer vodja mladinske šole v klubu, ki je s kadetsko ekipo na petem mestu v prvi slovenski kadetski ligi.

"O prevzemu članske ekipe nisem razmišljal, ker imam v prvi vrsti še veliko svojega dela in ciljev, ki so povezani z mojo funkcijo vodje in trenerja v nogometni šoli. Delo z mladimi nogometaši me resnično veselil in v tem uživam iz dneva v dan. Tako kot je nogomet nepredvidljiv, tako se je v klubu zgodila situacija, ko se je uprava odločila za spremembo na trenerskem mestu. Odločil sem se, da se preizkusim v delu na najvišji ravni nogometa v Sloveniji. Težko bo preklopiti, vendar upam, da mi uspe v najkrajšem možnem času. Rad pa se bi tudi v svojem imenu zahvalil Tomažu, ki je našemu klubu veliko pomagal na vseh nivojih našega delovanja," je ob prevzemu mesta prvega trenerja članske ekipe dejal 39-letni Rok Zorko, ki je za Krško v drugoligaški konkurenci igral na 129 tekmah.

Foto: NK Krško Rok Zorko, NK Krško

Od boja za obstanek do napredovanja in obstanka med elito

Petrovič je Krško sicer prevzel na začetku leta 2014, ko so se Krčani še borili za obstanek med drugoligaško konkurenco, že v naslednji sezoni pa jih je popeljal do uvrstitve v 1. SNL. Kljub drugačnim pričakovanjem pred sezono, je Krško nato obstalo med elito, osvojilo je celo 6. mesto. Pred sezono je mladi strateg že odstopil, a so ga v klubu po nekaj dneh prepričali, da se je vrnil na trenersko klop. Trenutno so Posavci osmi v prvenstvu, imajo točko več od predzadnjega Aluminija.

Po odhodu Petroviča sta v Prvi ligi Telekom Slovenije le še dva trenerja, ki sta na svojem položaju od prvega kroga. To sta Darko Milanič, ki z Mariborom vodi na prvenstveni lestvici, in Miran Srebrnič, ki je z Gorico na petem mestu. "Rekorderji" so v Radomljah, ki imajo na klopi že petega trenerja. Po Dejanu Djuranoviću, Janezu Žilniku, Davu McDonoughu in Robertu Pevniku jih zdaj vodi Adnan Zildžović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.