Tudi vrnitev Zokija ni prinesla spremembe pri rezultatu

Foto: twitter Cedevita Olimpija
Foto: twitter Cedevita Olimpija
Košarkarji Cedevite Olimpije še šestič poraženi v evropskem pokalu.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 6. krogu evropskega pokala (skupina A) izgubili z Lietkabelis Panevežys z 98:104 (27:34, 44:60, 69:82). Ljubljančani tako tudi po šestem nastopu v evropskem pokalu ostajajo brez zmage. Do konca rednega dela jih čaka še dvanajst tekem, za osmim mestom v desetčlanski skupini, ki vodi v izločilne boje, pa zaostajajo dve zmagi.

Cedevita Olimpija bo naslednji dve tekmi igrala v Stožicah; 6. decembra z nemškim Ulmom, ki je pri izkupičku 3-3, teden kasneje pa z Brescio iz Italije, ki je deveta v skupini A z 2-4.

Varovanci trenerja Jurice Golemca so bili znova nemočni in so zasluženo izgubili, saj so bili večino tekme v zaostanku. V prvem polčasu so prejeli kar 60 točk, kljub nekoliko trši obrambi v nadaljevanju pa zmage gostiteljev niso uspeli ogroziti.

V zadnji četrtini so se približali na 72:82, v zadnji minuti celo na 97:100, za kaj več pa jim je zmanjkalo natančnosti, zbranosti in pripadnosti kolektivu.

Prvič v sezoni je na parket po poškodbi na evropskem prvenstvu v Nemčiji stopil Zoran Dragić, ki je v 24 minutah dosegel 11 točk (trojke 2:5, 4 podaje). Toliko jih je v prvem polčasu zbral tudi Alen Omić (met 5:7, 5 skokov), po 17 sta jih ob porazu prispevala Karlo Matković (met 8:11, 7 skokov) in Yogi Ferrell (trojke 3:5, 5 podaj), prvi strelec Cedevite Olimpije pa je bil Amar Alibegović (19 točk, za dve točki 8:8, trojke 1:4).

Kapetan Edo Murić je drugi polčas spremljal s klopi zaradi udarca v koleno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.