Tuj denar tudi pri Celju in Krškem

Foto: NK Celje/Žiga Plahutar
Foto: NK Celje/Žiga Plahutar
Slovenski ligaški nogomet je očitno vse bolj zanimiv za tuje poslovneže.
Oglej si celoten članek

Po uspešni zgodbi, ki jo je pri Olimpiji s prevzemom kluba povzročil Milan Mandarić, so slovenski klubi očitno vse bolj naklonjeni sodelovanjem s tujimi poslovneži. Za takšen korak so se zdaj odločili tudi pri Celju in Krškemu, kjer upajo, da se ne bo ponovila zgodba Gorice, kjer na primer s tujci niso imeli srečne roke.

Po pisanju Ekipe so se pri Celju dogovorili za sodelovanje z nogometno agencijoK Partners Sport Management s. r. o. "Če bo NZS "požegnala" vse skupaj in bo ustnem dogovoru sledil tudi uradni podpis pogodbe, bo Celje dobilo partnerja, ki bo zagotovil vsaj polovico proračuna in hkrati prispeval denar za plače nogometašev članske ekipe ter tudi strokovnega štaba. Prav tako naj bi po zaslugi omenjene agencije v prihodnje v Celje prihajali kakovostni nogometaši," so zapisali pri Ekipi.

V upravni odbor celjskega je že uvrščen Ukrajinec Ihor Dedišin, ki je bil vmed letoma 2009 in 2015 direktor kluba Karpati Lvov. "Na svetovnem spletu se je sam pohvalil, da so Karpati v njegovi vladavini zabeležili "čisti dobiček" v višini kar 35 milijonov dolarjev, menda naj bi odigral tudi ključno vlogo pri prestopu številnih kvalitetnih nogometašev, kot je Lucas Perez, ki je danes član londonskega Arsenala," še piše v Ekipi.

Švicarji pri Krškem

Če bo s Celjem sodelovala na papirju češka agencija, pa so se pri Krškem odločili za Švicarje. "Po izbiri primernega partnerja je NK Krško sklenil dolgoročno pogodbo o sodelovanju z družbo JSP Sports Group AG. Novi partner ima večletne izkušnje in uspehe s športnimi klubi iz Švice, Italije in Francije. Sklenjeno sodelovanje, poleg zagotovljene finančne stabilnosti, prinaša tudi nov potencial razvoja organizacije kluba in nogometne šole, prenos znanj in dobrih praks delovanja ter možnost razvoja športne infrastrukture," pravijo v Krškem.

"Gre za firmo JSP iz Švice, ki se ukvarja s športnim managementom in je v športu že kar nekaj časa. Pogodba je že podpisana, tudi prvi obrok je že na našem računu. Gre za resno, petletno zadevo z možnostjo podaljšanja. Naravnana je tako, da zagotavlja razvoj krškega nogometa, ideja investitorja in naša ideja sta si zelo podobni, zato smo se odločili za to sodelovanje. Interes je predvsem postati stabilen prvoligaš ne le v članski, ampak tudi v mlajših selekcijah, priključevati čim več mladih nogometašev k članski ekipi, s čimer bi jih lažje spravili na nogometni trg in zanje iztržili kakšen evro več," je za Posavski obzornik dejal predsednik kluba Boštjan Blažinčič.

Omenjena družba je v lasti Rusa s švicarskim potnim listom Stava Jacobija. Poslovnež ima na svojem seznamu kar nekaj podjetij, je pa tudi predsednik ženskega odbojkarskega kluba Volero Zürich, ki v zadnjih 11-ih letih le enkrat ni postal švicarski prvak, v ligi prvakinj pa je v zadnjih treh letih vselej osvojil peto mesto.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.