Tuji mediji: Pogačarjev zgodovinski preobrat

Foto: Epa Tadej Pogačar
Presenetljivo, dramatično, zgodovinsko.
Oglej si celoten članek

Prepričljivo vožnjo Tadeja Pogačarja na sobotnem kronometru, ki mu je prinesla rumeno majico in do jutri neuradno zmago v skupni razvrstitvi dirke po Franciji, so tuji mediji označili za presenetljivo, celo dramatično, obenem pa zgodovinsko.

Pogačar je do zmage nad svojim rojakom Primožem Rogličem prišel "z enim najbolj dramatičnih preobratov v zgodovini dirke po Franciji", je dogajanje na predzadnji etapi v Planche des Belles Filles opisal britanski BBC. Z zmago je postal najmlajši zmagovalec največje kolesarske dirke na svetu v zadnjih 110 letih, še izpostavljajo pri britanskem javnem mediju pred nedeljsko parado šampionov, ki tradicionalno poteka brez boja.

Zmagovalec Toura: "Mislim, da sanjam!" Rumena majica Trenutek, ko se je Pogačar zavedal zmage

Pogačarjevo predstavo je italijanska Gazzetta dello Sport označila za veličastno. Z neverjetnim dosežkom v kronometru je 21-letni Pogačar postal drugi najmlajši zmagovalec francoske pentlje vseh časov, za Henryjem Cornetom, ki je leta 1904 zmagal pri starosti 19 let in 355 dni, izpostavlja športni časnik.

O velikem preobratu v današnji vožnji na čas piše tudi španski športni časopis Marca in francoska L'Equipe. Slednja Pogačarja opisuje kot "čudežnega dečka", njegovo predstavo v soboto pa kot izjemno prepričljivo.

Britanski The Guardian medtem izpostavlja, da je Pogačar presenetil vse s predstavo, s katero je starejšemu rojaku Rogliču preprečil slavje. "Ne vemo, če je kdor koli lahko pričakoval tovrsten razplet," so še zapisali pri časniku.

"Več kot en teden sta se medsebojno zalezovala, a v soboto je Pogačar pobegnil Rogliču," so o razvoju dogodkov zapisali pri New York Times. Takoj po koncu še oba vpletena nista mogla prav dobro dojeti, kaj se je ravnokar zgodilo, še piše ameriški časnik.

Odzivi Nekdanji zmagovalec: Pogačar, to je bilo bolno! Čestitke našim Drama, Pogačarju zmaga na dirki po Franciji

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.