Tunceri popeljal Turke v finale

Foto: Žurnal24 Turško slavje Foto: Žurnal24 Ilyasova in Savanović Foto: Žurnal24 Kešelj in Savas Foto: Žurnal24 Krstić in Erden Foto: Žurnal24 Onan protestira Foto: Žurnal24 Tadić in Gul Foto: Žurnal24 Veličković in Asik Foto: Žurnal24 Erden in Tepić Foto: Žurnal24 Perović in Gönlum Foto: Žurnal24 Bogdan Tanjević in turški štab Foto: Žurnal24 Tunceri Foto: Žurnal24 Hidayet Turkoglu Foto: Žurnal24 Turško veselje Foto: Žurnal24 Tunceri Foto: Žurnal24 Tunceri Foto: Žurnal24 Tunceri
Drugi finalist košarkarskega SP je domačin Turčija, ki je v drugem polfinalu premagala Srbe po dramatični končnici (83:82). V finalu Turke čaka reprezentanca ZDA, ki je bila boljša od Litve.
Oglej si celoten članek

Srbi so bolje začeli in povedli, a turški motorji so se ugreli in varovanci Bogdana Tanjevića so izid v prvi četrtini izenačili na 15. Prvo četrtino so sicer dobili Srbi z 20:17.


Tudi druga četrtina je minila v izenačenem tonu, toda Srbi so skozi celotno četrtino malenkostno vodili, do konca prvega polčasa pa jim je uspelo še nekoliko povišati prednost in na odmor so varovanci Dude Ivkovića odšli s sedmimi točkami prednosti (42:35).

 

Turki so na začetku drugega polčasa ujeli Srbe in izenačili na 46, nato pa je sledil šov Teodosiča, v katerem so Srbi z delnim izidom 8:0 pobegnili na 54:46. A Turki se niso predali in se Srbom dve minuti do konca tretje četrtine približali na 56:55. Srbi so v zadnjo četrtino vendarle vstopili s prednostjo treh točk (63:60).

 

Turki so v zadnji četrtini razumljivo pritisnili in v prišli v vodstvo s 76:75. To je bilo šele prvo vodstvo za Turke po tistem iz prve četrtine (18:17). Tekma se je odločala v kočnici! Srbi so po domiselni akciji preko Veličkovića 4,3 sekunde do konca tekme prešli v vodstvo z 82:81. Turki so preko Tuncerija, ki je popolnoma nepokrit prodrl do koša Srbov prišli do finala v zadnji sekundi (83:82). Dvorana je pol sekunde do konca padla v ekstazo. Srbi so imeli za zadnji napad še pol sekunde in žogo s strani, domiselno so ga izvedli, toda Gönlum je blokiral met Novice Veličkovića. Ob tem ga je tudi podrl, a sodniška piščalka je ostala nema. 

 

 

Košarkarski SP, polfinale, ob 20.30:

Turčija : Srbija 83:82
Türkoglu 16, Onan 14, Tunceri in Arslan po 12; Kešelj 18, Savanović in Krstić po 15

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.