Tunizijski zdravnik rešil življenje nasprotnikovemu igralcu

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Zdravnik tunizijske reprezentance si je prislužil status pravega heroja, saj je s hitro in prisebno reakcijo rešil življenje nogometašu Nigra Boureimi Katakoreu.
Oglej si celoten članek

V četrtem kolu kvalifikacij za Afriški pokal nacij sta se pomerila Tunizija in Niger, tekmo pa so zaznamovale šokantne scene s samega konca tekme.

V zadnjihsekundah tekme so nogometaši Tunizije prodirali po desni strani, toda vsa pozornost se je preusmerila na drugo stran igrišča, kjer se je igralec Nigra Boureima Katakore nenadoma zrušil.

Igralci ter zdravniki obeh ekip so takoj stekli h Katakoreu, ki je negibno ležal na tleh, prvi pri njem pa je bil tunizijski doktor Soulheil Chemli, ki je nesrečnemu nogometašu nemudoma iz ust potegnil jezik ter začel z oživljanjem.

Kmalu so se mu pridružili še drugi ter Katakorea spravili k zavesti in ga nato na nosilih odnesli z igrišča, od koder je bil na hitro prepeljan v bolnišnico.

Chemli pa je pridobil status pravega heroja, saj mnogi trdijo, da bi bile posledice usodne, če ne bi bilo njegove hitre reakcije ter da je nasprotnemu nogometašu dejansko rešil življenje.

Tekma se je sicer končala z minimalno zmago Tunizije 1:0 po golu Yassine Meriaha iz 17. minute. Po štirih odigranih kolih Tunizija vodi na čelu skupine J z osvojenimi 12 točkami, tremi prednosti pred Egiptom, medtem ko se Niger z osvojeno zgolj točko nahaja na zadnjem mestu v skupini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.