Turbo Ilka daleč pred vsemi

Foto: EPA
Foto: EPA
Ilka Štuhec je zmagala tudi na drugem smukaškem treningu v St. Moritzu in napovedala resno kandidaturo za odličja v kraljevski disciplini.
Oglej si celoten članek

Slovenska šampionka Ilka Štuhec je bila najhitrejša na drugem smukaškem treningu na prizorišču 44. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju.

Vodilna v skupnem seštevku kraljevske discipline je nastopila s startno številko 11 in za več kot sekundo premagala do takrat vodilno Avstrijko Ramono Siebenhofer (+1,01).

Štuhčevi se je najbolj približala domačinka Fabienne Suter (+0,53), tretja je bila Avstrijka Christine Scheyer (+0,80), četrta pa Američanka Lindsey Vonn (+0,82).

Peto mesto je pripadlo Siebenhoferjevi, za katero sta se zvrstili Italijanka Sofia Goggia (+1,15) in Švicarka Lara Gut (+1,23). Svetovna prvakinja v superveleslalomu, Avstrijka Nicole Schmidhofer, je za zmagovalko treninga zaostala 2,68 sekunde. 

Treninga, ki se je zaradi slabega vremena začel z enourno zamudo, sta se udeležili tudi Maruša Ferk na 37.(+3,28) in Ana Bucik na 50. mestu (+4,50).

Smukaška tekma bo v nedeljo ob 12. uri.

SP v St. Moritzu, trening smuka (Ž), izidi:

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:53 9. Februar 2017.

    Na treningu se tekmuje? novinarji ...

  • 14:03 9. Februar 2017.

    Ilka, to nam delaj.<br />Upajmo na najboljše.

  • 13:01 9. Februar 2017.

    Trening ni primerljiv z tekmo, zato ustavite konje. Za večino tekmovalcev je trening samo spoznavanje proge. Mediji napihujete in potencirate …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.