Türk, Janša in Virant čestitali Kranjcu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Preverili smo odzive, pardon ščebetanje in čivkanje, slovenskih športnikov o svetovnem naslovu Robija Kranjca v smučarskih poletih. Uradne čestitke poslali tudi predsednik republike Danilo Türk, predsednik vlade Janez Janša in predsednik državnega zbora Gregor Virant.
Oglej si celoten članek

"Kranjec je carrrrr … Bravo,“ je zapisal Dejan Zavec, na Facebooku pa voščil: "Bravo Robi Kranjec za naslov svetovnega prvaka! Zasluzi si velik "lajk" ;-)“ Med najbolj duhovitimi je bil branilec Zagreba in slovenski košarkarski reprezentant Sašo Ožbolt: "Kranjc, to ni blo fer do konkurence :).“ Virtualno petko je dal tudi Juriju Tepešu, čigar novi slovenski rekord je bil kratke sape: "Ta je bla pa lepa TEPES.“ "Spoštovanje,“ je Kranjca v zvezdo socialnega omrežja prikoval tudi Goran Dragić, potem ko je na svojem profilu opisal njegov dosežek. "Čestital bi gospodu ali gospodiču Kranjcu, ki je postal svetovni prvak. Vsa čast!" je kar v mikrofon nacionalne televizije po zmago Kopra nad Constanto v rokometni Ligi prvakov dejal vratar Gorazd Škof.

In še dami. Alpska smučarka Maruša Ferk: je zapisala: "Uhuuuuuu, Kranjec poletel v pravem pomenu besede SUPER :)." Namiznoteniška igralka Mateja Pintar pa je zapisala: "Tako zelo zasluženo, čestitke, Robi Kranjec."

Türk: "Uspeha se veseli vsa Slovenija"

"Spoštovani Robert, zelo me je razveselila novica o vašem današnjem uspehu in osvojitvi naslova svetovnega prvaka v smučarskih poletih," je uradno čestitko Kranjcu začel predsednik republike dr. Danilo Türk. "Vašega uspeha se veseli vsa Slovenija, katere ime ste ponovno ponesli v svet. Iskreno vam želim še veliko uspehov tudi v prihodnje."

Janša: "Z zlatimi črkami zapisan v slovensko zgodovino"

Novi svetovni prvak je po velikem uspehu prejel številne čestitke najvišjih državnikov. Takoj po tekmi sta mu jo poslala tudi predsednik vlade Janez Janša in predsednik državnega zbora Gregor Virant.

Premier Janša je v čestitki med drugim zapisal, da bo zaradi uspeha smučarskega skakalca Roberta Kranjca včerajšnji dan z zlatimi črkami zapisan v slovensko zgodovino. Izrazil je tudi upanje, da bo današnji dosežek mladega skakalca v navdih in motivacijo tudi drugim odličnim slovenskim športnikom. Obenem je svetovnemu prvaku zaželel, da še naprej dosega takšne vrhunske rezultate ter še zapisal, da je Slovenija ponosna nanj.

Virant je v svojemu imenu poslal čestitko, v kateri je med drugim zapisal, "da je Robi Kranjec s svojim izjemnim uspehom ime Slovenije ponovno ponesel širom sveta, s svojo srčnostjo in smelostjo pa je zgled številnim ljudem." Virant je Kranjcu zaželel še veliko uspehov na nadaljnji športni poti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 12:51 26. Februar 2012.

    Če bi bil kakšen kriteriji, bi tebi pustili pisati samo v rubriki Zeleni val in Kulinarika. Šporhet, ovca.

  • 12:49 26. Februar 2012.

    izRODEk, ni treba ovcam tega plasirat med športom.

  • 09:57 26. Februar 2012.

    zakaj ne blokirte takih izRODEk-ov se sprašujem!!!! Ali ne obstajajo pravila pisanja po netu??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.