Turk: "Podpiramo EP 2013, vendar ..."

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Pristojni minister Žiga Turk je potrdil, da si bo vlada skušala izpogajati čim cenejše evropsko prvenstvo 2013.
Oglej si celoten članek

"Evropsko prvenstvo podpiramo, vendar za čim manj denarja," je v oddaji Svet dejal minister za znanost, šolstvo, kulturo in šport Žiga Turk. Njegove besede napovedujejo nadaljevanje pogajanj s Fibo Europe za znižanje pristojbine za evropsko košarkarsko prvenstvo 2013. Kot smo že poročali, bosta vladno pogajalsko skupino sestavljalia Drago Balent in Anže Logar.

Šest milijonov evrov in pol pristojbine za evropsko prvenstvo je razdeljenih na dva dela – tri milijone evrov kotizacije gre Fibi Europe (ta del prispeva vlada) ter tri milijone in pol (to prispeva UKOM) za Fiba Europe sponzorja, kot predvideva pogodba, ki jo je podpisala prejšnja vlada oziroma Darijan Košir, njen tiskovni predstavnik. Po 750 tisoč evrov je bilo v vsakega od omenjenih delov že izplačanih.

 

KZS: "Uspešni smo in še bomo"

Namestnik generalnega sekretarja na KZS Matej Avanzo nam je že pred dvema mesecema dejal, da je bilo že prvotno znižanje na 6,5 milijona evrov uspeh, glede na to, da je Ukrajina plačala za EP 2015 osem milijonov evrov. "Če bi bilo nižanje možno, ne vidimo nobenih težav in smo ga pripravljeni podpreti. Ampak pogodba je podpisana.“ Uradnih pogovorov z vlado o pogajalski skupini še ni bilo, Avanzo pa je prepričan: "Na dolgi rok se bo pokazalo, da je projekt kakovosten. Prepričani smo, da smo pri delu uspešni in še bomo. Ne dvomimo, da bo sodelovanje z novo vlado odlično.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.