Turnir odpovedan, ker ne bi igrale dovolj dobre teniške igralke

Foto: Profimedia tenis žogica
V Franciji so odpovedali ženski teniški turnir.
Oglej si celoten članek

Turnir WTA serije 125, ki bi ga moral od 14. do 20. decembra gostiti Limoges v Franciji, je bil odpovedan, ker so se organizatorji ustrašili, da na njem ne bodo nastopile dovolj kakovostne teniške igralke.

Dvoboji v Limogesu bi se morali sicer začeti mesec dni pred tistimi na Odprtem prvenstvu Avstralije, kjer pa bodo zaradi epidemije koronavirusa lahko nastopili le tisti tenisači in tenisačice, ki bodo na avstralski kontinent prišli že vsaj dva tedna prej in s tem pravočasno opravili 14-dnevno obdobje obvezne karantene pred boji v Melbournu.

Tako se bo večina kakovostnih igralk, na te so računali v Limogesu, v Avstralijo podala že sredi decembra, saj nekatere takoj po novem letu čakajo drugi turnirji 'tam spodaj', pa tudi kvalifikacije za Australian Open. Turnirju v Franciji je tako grozilo, da bodo ostali brez igralk, ki se nahajajo med 150. najboljšimi igralkami na WTA računalniški lestvici.

Zaradi številnih odpovedi (v oktobru so bili odpovedani Tajpej, Seul, Peking, Hong Kong, Tianjin, Luxemburg, Wuhan, Nanchang, Moskva in Žengžou, v novembru pa Tokio, Šenžen, Houston, Žuhaj in Gvangžou) sta do konca leta na sporedu zdaj ostala le še dva WTA turnirja. V Ostravi od 19. do 25. oktobra, v Linzu pa od 9. do 15. novembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.