Tušek obsojen na pogojno zaporno kazen

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant je bil spoznan za krivega, ker ni plačeval preživnine za svojega sina.
Oglej si celoten članek

41-letni Marko Tušek je bil v petek na ljubljanskem okrajnem sodišču obsojen na leto dni pogojnega zapora s preizkusno dobo petih let.

Tušek je v zadnjih letih živel v Črni gori, zaradi neplačevanja preživnine pa je Slovenija za njim razpisala mednarodno tiralico.

28. septembra se je sam pojavil na ljubljanskem sodišču, odrejen mu je bil pripor. Tega so odpravili 21. oktobra, ko se je začel proces, ta pa je potekal za zaprtimi vrati zaradi občutljivih okoliščin, poroča EkipaSN.

Po koncu dokaznega postopka je sodnica Vesna Drvarič, sicer hči košarkarskega trenerja Janeza Drvariča, pričakovano razsodila v korist Tuškove nekdanje partnerice.

"Marko Tušek je obsojen na leto dni pogojnega zapora s preizkusno dobo pet let, saj je v času, ko ni plačeval preživnine, kot košarkar zaslužil 1.550.000 evrov, torej bi jo zmogel plačevati. V roku štirih let mora na račun sinove skrbnice Jasmine nakazati zaostale obveznosti (22.304 evrov) in odslej redno plačevati preživnino za njunega otroka," je razsodila Drvaričeva.

Od Hrastnika do Unicaje

Tušek je v pogovorih za različne medije pojasnjeval, da se je zaradi napačnih življenjskih odločitev znašel v finančnih težavah in da plačevanja preživnine zato ni zmogel. Danes 14-letnega sina košarkar iz Hrastnika ni videl že več let.

Tušek je v svoji bogati karieri igral za Hrastnik, Triglav, Olimpijo, Rimini, Scavolini, Lottomatico, Milano, Unicajo, Unics, Avellino, Varese in Zeto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:53 19. November 2016.

    Ta tip pa je res "vzornik" svojemu sinu!!! Takšen odnos do lastnega otroka je ena največjih podlosti, ki jih brezvesten …

  • 18:48 18. November 2016.

    To mi delaj !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.