Tygart: "Lance se je pri Oprah zlagal"

Foto: EPA
Foto: EPA
Prvi mož ameriške protidopinške agencije Usade Travis Tygart je prepričan, da se je Lance Armstrong v televizijski izpovedi grehov debelo zlagal o tem, da se po letu 2009 ni več dopingiral. "Dokazi, ki jim imamo, govorijo povsem drugače od tega, kar je izpovedal Oprah Winfrey," je v še neobjavljenem pogovoru za televizijsko mrežo CBS dejal Tygart.
Oglej si celoten članek

Svetovne agencije so že objavile posamezne najbolj udarne izjave Travisa Tygarta v pogovoru, ki ga bodo onstran Atlantika predvajali v noči na nedeljo. Tygart je Lancu Armstrongu, ki so mu zaradi sistematične zlorabe dopinga odvzeli vseh sedem naslovov skupnega zmagovalca dirke po Franciji, pisal in ga "povabil", da se do 6. februarja izjasni, ali bo popolnoma sodeloval z agencijo pri odkrivanju resnice, če si želi omilitve izrečene doživljenjske prepovedi ukvarjanja s športom.

Tygart je takoj po objavi senzacionalne televizijske izpovedi padlega šampiona povabil, naj pod prisego priča o vseh z dopingom povezanih dejavnostih. Armstrongovo zatrjevanje, da po vrnitvi v kolesarsko karavano po tekmovalni upokojitvi v letih 2009 in 2010 ni več uporabljal dopinga, "je v nasprotju z dokazi", je dejal Tygart.

V protidopinški agenciji namreč razpolagajo s strokovnimi poročili, ki kažejo na razlike v Armstrongovi krvni sliki. "Možnost, da so takšna nihanja povezana s čim drugim kot dopingom, je ena proti milijon," je bil piker Tygart.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.