UB in Absolute Poker pred bankrotom?

Foto: Žurnal24 (Foto: Pokernews.si)
V zadnjem času vse bolj glasne govorice o tem, da naj bi bila družba Blanca Games, katere hčerinski družbi sta med drugim tudi UB.com in Absolute Poker, pred bankrotom, so se izkazale za resnične.
Oglej si celoten članek
“V obdobju 60 dni, je podjetje nase prevzelo več kot 250.000$ dolga, ki pa ga ob pomanjkanju finančnih prilivov in zelo črnogledi napovedi za prihodnost, ne bo moglo poplačati. Kot veleva norveška zakonodaja, je bil zato sprožen proces likvidacije podjetja.”

No, vsaj delno resnične, saj so se novinarji mreže MSNBC dokopali do obvestila, ki ga je družba poslala svojim delničarjem, v katerem je opisana njihova namera in načrt likvidacije podjetja, ki pa je v resnici zadeval le norveško podružnico.

Sama družba, ki si lasti omrežje CEREUS, pravzaprav ne zapira svojih vrat, temveč zapira le nekatere svoje izpostave. Potem ko so bili namreč pregnani iz ZDA, so se ob slabem poslovanju odločili, da prekinejo z delovanjem tudi na Norveškem, kjer pa so bili pri svojem početju nespretni in so si tako na vrat nakopali vlogo za likvidacijo.

Do tega je prišlo, ko je podjetje norveško podjetje Madeira Fjord, ki je pravzaprav hčerinsko podjetje Blanca Games, svoje upnike obvestilo o svoji nezmožnosti plačila obveznosti. V elektronski pošti, ki so jo poslali upnikom so tako zapisali:

Vest o slabem poslovanju, pa pravzaprav ni nobeno presenečenje, saj je pred dnevi Cereus v svojem kostariškem centru odpustil več kot 300 zaposlenih, kar predstavlja skoraj 95% vseh zaposlenih v tej izpostavi. Kot zatrjujejo odgovorni, je vse to le del procesa prenove in optimizacije, ki bo pač zahteval določeno število žrtev. Ta nepriljubljen poseg pa naj bi bil zgolj začasen, saj kot so že napovedali, naj bi vsaj 20% te odpuščene delovne sile, že v kratkem dobilo nove pogodbe in se bodo znova pridružili podjetju.

Razloge, za slabo poslovanje in odpuščanja pa ni potrebno iskati prav dolgo, saj se za vsem skupaj seveda skriva zloglasni črni petek, ki je za številne poker sobe prinesel katastrofalne posledice. Te so bile še posebej hude prav za Absolute Poker, ki se je poleg svojih ustanoviteljev Scott-a Tom-a in Brenta Beckley-a, znašel na merku ameriških oblasti, ki že grozijo z milijonskimi kaznimi.

Kar je pri tem najbolj žalostno pa je to, da sta obe drugi vpleteni spletni poker sobi – PokerStars in Full Tilt Poker, že začeli vračati denar svojim ameriškim uporabnikom, medtem ko pri UB.com in Absolute Pokru tega postopka še niso niti začeli. Glede na to, kako se stvari odvijajo, pa vse bolj realna postaja tudi možnost, da se bodo njihovi uporabniki, za svoj lasten denar, na koncu morali celo obrisati pod nosom.

Odgovore na ta vprašanja so do sedaj zaman iskali tako novinarji MSNBC, kot tudi drugi člani naše skupnosti, vključno z nami, a s strani Blanca Games za enkrat še nismo prejeli odziva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.