Uci Armstrongu omogočila uporabo poživil.

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nove obtožbe na račun Lancea Armstronga. Spregovoril je tudi bivši predsednik svetovne protidopinške komisije Richard Pound, ki je dejal, da je Mednarodna kolesarska zveza (Uci) s premišljenim sistemom dopinških testov Armstrongu in ostalim kolesarjem omogočila uporabo poživil.
Oglej si celoten članek

Kanadski pravnik Richard Pound, ki je bil na čelu Wade med letoma 1999 in 2007, je povedal: "Dolga leta sem opozarjal Uci, da njihov sistem preverjanja ni zadovoljiv. Oni so na primer prišli do tekmovalca ob petih zjutraj, ga testirali, nato pa ga pustili pri miru. Zdravniška služba je imela nato dovolj časa, da je kolesarja do starta, ki je bil običajno sredi dneva, ustrezno pripravila za dirko."

"Sistem je bil narejen tako, da ni bil uspešen. Kako naj jim človek zdaj verjame, da niso nič vedeli?Če bodo še naprej zanikali vpletenost, bodo ogrozili temelje svojega športa," je dodal Pound.

"Stvari so se spremenile"

Pred tem je predsednik Uci Pat McQuaid dejal, da so se stvari v zadnjih letih močno spremenile. "Karavana je zdaj povsem drugačna kot v času Armstronga," je dejal McQuaid.

Pound je bil zelo oster tudi do Lancea Armstronga, za katerega meni, da počne veliko neumnost, ko hoče s skupino odvetnikov dokazati, da ni jemal nedovoljenih poživil. In to potem ko je ameriška protidopinška agencija predstavila obsežen material, ki dokazuje, da je bil Armstrong vodja najbolj razvitega in obsežnega sistema jemanja nedovoljenih poživil v zgodovini športa, ter to potrdila tudi s pričevanji 26 ljudi, med njimi enajstimi sotekmovalci zdaj 41-letnega Armstronga.

"Mislim, da bo Armstrong težko dokazal, da so vsi ti ljudje lažnivci, ki mu želijo slabo. Bojim se, da se je njegov čas iztekel. Če ne zaradi drugega, bi moral resnico povedati svojim petim otrokom. Hkrati pa seveda tudi mnogim ljudem, ki jim je po uspešno prestani hudi bolezni dajal moč in bil vzor," je še povedal Pound.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.