UCI izrekla kazen Slovencu

Foto: EPA Fotografija je simbolična.
Foto: EPA Fotografija je simbolična.
Slovenski kolesar Jure Kocjan bo zaradi dopinškega prekrška počival štiri leta.
Oglej si celoten članek

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je slovenskemu kolesarju Juretu Kocjanu izrekla štiriletno prepoved nastopanja zaradi jemanja prepovedanega poživila eritropoetina.

 Odločitev je sporočila danes, medtem ko ga je začasno suspendirala februarja 2016. Kocjanova prepoved velja do 27. januarja 2020.

Kocjan je oddal pozitiven vzorec marca 2012, takrat je vozil za ekipo Type 1 Sanofi. Vzorec so mu vzeli na predvečer dirke Dwars door Drenthe, na kateri je končal na 35. mestu.

Kocjan je februarja 2016 za kolesarski portal povedal, da je bil vzorec A leta 2012 negativen, pozitiven pa je bil vzorec B.

Slovenski kolesar se je po dveh sezonah pri ekipi Type 21 Sanofi preselil k Euskaltel-Euskadiju, nato pa k ameriškemu Smartstopu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.