UCI suspendirala slovenskega kolesarja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pri Mednarodni kolesarski zvezi so se odločili za suspenz slovenskega kolesarja.
Oglej si celoten članek

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je začasno suspendirala Slovenca Jureta Kocjana zaradi vzorca, odvzetega 8. marca 2012, ki je bil pozitiven na eritropoetin, poroča kolesarski portal cyclingnews.com.

Kocjan je takrat vozil za ameriško ekipo Type 1 Sanofi. Vzorec so mu vzeli na predvečer dirke Dwars door Drenthe, na kateri je končal na 35. mestu. UCI ni razkril drugih podatkov. Kocjan pa je za omenjeni portal povedal, da je bil vzorec A leta 2012 negativen. "V tem trenutku nimam česa več povedati. Vzorec A je bil takrat negativen, zdaj pa je vzorec B pozitiven. Zaradi preiskave ne morem povedati nič več," je dejal Kocjan. Leta 2012 je sicer dobil dve etapi na Tour du Limousin.

Kocjan se je po dveh sezonah pri ekipi Type 1 Sanofi preselil k baskovskemu moštvu Euskaltel-Euskadiju, po njegovem propadu pa k Smartstopu.

   
   
   
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.