Učinkovit tudi brez zaščitnega znaka

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarji iz Clevelanda so v Dallasu dosegli rekordno zmago nad gostitelji, LeBron James in druščina so slavili s 127:94.
Oglej si celoten članek

Na sporedu je bilo še pet tekem. Prvaki iz San Antonia so na domačih tleh ugnali Toronto s 117:107. Indiana je doma premagala Orlando s 118:86, Utah je bil boljši od New Yorka s 87:82, Los Angeles Lakers pa od Detroita s 93:85, medtem ko je New Orleans slavil v Brooklynu s 111:91.

"Kralj James" in štirikratni najbolj koristen igralec v ligi NBA je košarkarjem iz Teksasa nasul 27 točk, ob tem pa je prispeval še osem asistenc in sedem skokov. Razpoloženi so bili tudi njegovi soigralci: Kyrie Irving je prispeval 22 točk, Kevin Love je dodal 21 točk in 14 skokov, J.R. Smith je tekmo končal z 21 točkami, ruski velikan Timofej Mozgov pa je zbral 17 točk. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Chandler Parsons z 18 točkami.

Cleveland bo naslednjo tekmo igral v San Antoniu, ki je danes ugnal Toronto s 117:107. Prvo ime domače ekipe je bil Kawhi Leonard s 24 točkami in 11 skoki, francoski organizator igre Tony Parker pa je 23 točkam dodal še devet podaj. V kanadski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Kyle Lowry z 32 točkami.

Indiana je z rekordnimi 17 zadetimi trojkami zanesljivo premagala Orlando, blestel pa je Rodney Stuckey s 34 točkami, kar je njegov najboljši izkupiček v tej sezoni. New Orleans se je sprehodil do zmage v Brooklynu, najbolj razpoložena pa sta bila Alexis Ajinca in Quincy Pondexter, ki sta dosegla po 17 točk. Identično usodo so doživeli njihovi sosedi, kratkohlačniki so klonili v deželi Mormonov. Pri Utahu je blestel Derrick Favors z 29 točkami in 12 skoki, pri New Yorku pa Rus Aleksej Šved z 21 točkami in desetimi skoki.

Jezerniki so po dokaj izenačenem boju in z odlično končnico ukanili Detroit. V kalifornijski ekipi je sedem igralcev doseglo več kot deset točk, najbolj učinkovit pa je bil Jordan Hill s 16 točkami, medtem ko sta v gostujoči, ki je doživela že sedmi poraz v nizu, odstopala Greg Monroe s 24 točkami ter Andre Drummond s 14 točkami in 21 skoki.

Liga NBA, izidi:

Indiana Pacers : Orlando Magic 118:86
Brooklyn Nets : New Orleans Pelicans 91:111
Dallas Mavericks : Cleveland Cavaliers 94:127
San Antonio Spurs : Toronto Raptors 117:107
Utah Jazz : New York Knicks 87:82
Los Angeles Lakers : Detroit Pistons 93:85

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.