Matjaž Kek: "Učiteljico sem spravil v jok"

Foto: Profimedia matjaž kek
Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek nekoliko drugače.
Oglej si celoten članek

Navijači Rijeke so tokrat nekoliko drugače spoznavali trenerja njihovega kluba. Matjaž Kek se je, ob kavi in sproščenem pogovoru z voditeljem Radia Rijeka Robrtom Ferlinom, predstavil privržencem reškega kluba v trgovskem centru. Voditelj je nekdanjega slovenskega selektorja napovedal z izjavo, da gre za najbolj popularnega Slovenca na Hrvaškem.

Med pogovorom je Kek spregovoril tudi o svojih šolskih dneh. "V osnovni šoli mi je šlo dobro, nato pa se je vse skupaj začelo. Imel sem ta privilegij, da so mi v Maribotu pustili srednjo šolo obiskovati kar pet let. Tako uspešen sem bil prvo leto, da so mi uredili, da lahko prvi letnik obiskujem še enkrat," se je na svoj račun pošalil Kek.

"Hitro sem bil uvrščen v prvo ekipo Maribora in malo sem se izgubil. Kasneje mi je šlo boljše, do mature sem bil že pravi. Nato sem se preselil na Pedagoško fakulteto, pa šolo za trenerja v Ljubljani, kar je bilo kar v redu. Na pedagoški sem se moral naučiti igranja klavirja, takrat sem sicer že nastopal za prvo moštvo Maribora. Z mojimi prsti sem bil nemogoč na klavirju. Da bi izdelal razred, mi je učiteljica zadala nalogo, da se naučim kompozicije 'Metuljček cekinček'. Vsak dan sem tri ure udarjal po tipkah ... Na koncu sem pesem odigral, učiteljica pa je jokala. Ne od sreče, ampak od žalosti. Dala mi je dvojko in sem izdelal," je še povedal Kek, ki je v minuli sezoni Rijeko popeljal do zgodovinske dvojne krone.

Nekaj besed je seveda spregovoril tudi o svojem prihodu v Rijeko: "Ženi sem dejal, da bom za pet minut odšel na kavo in videl, kako se bo izšlo. Teh pet minut se je zdaj spremenilo v pet let. takoj mi je postalo jasno, da gre za resen projekt."

Z alfo in omego kluba Damirjem Miškovićem ima dober odnos. "Včasih se tudi sprema. Jaz postanem 'mulast', on pa me nato ne pokliče kakšne tri, štiri dni. Včasih pa se le spogledava in se razumeva. Enostavno funkcionirava, zelo se spoštujeva. Vem, da bo nekdo rekel, da sem tu tako dolgo, ker se dobro razumem z družino Mišković. Ampak to bi bil bolj recept za mladega trenerja. Zrineš se v družino, tu sta dve hčerki, in ostaneš zelo dolgo."

"Vem, da je bil Damir zelo jezen, ko smo prvič izgubili proti Hajduku. Potrudil se bom, da to popravim čez nekaj dni," je še dejal Kek.  

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.