Udar strele usoden za deset otrok

Foto: Twitter Strela
Velika tragedija na nogometni zelenici.
Oglej si celoten članek

V mestu Arua na severozahodu Ugande se  je zgodila velika tragedija, v kateri je življenje izgubilo deset otrok, starih od 13 do 15 let.

Otroci so igrali nogomet, ko jih je močno deževje pregnalo z igrišča. Zatekli so se v bližnjo slamnato strukturo, kamor je nato udarila strelila. Devet jih je umrlo na licu mestu, eden pa je kasneje poškodbam podlegel v bolnišnici. Trije preživeli se zdravijo v tamkajšnji bolnišnici.

Foto: Print Screen

Gre za najhušjo tragedijo te vrste v tej celinski državi v vzhodni Srednji Afriki po letu 2011, ko je zaradi udara strele umrlo 18 otrok.

Severnozahodni del Ugande je najbolj prizadet z dežjem, katerega spremljajo tudi močno grmenje in strele. Letos je v samo enem tednu zaradi udarov strel umrlo kar 28 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.