Udović: Ali grem jaz ali pa Kosanović

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Po izpadu Olimpije iz pokala proti Mariboru v taboru Ljubljančanov še vedno vre.
Oglej si celoten članek

Potem ko je Olimpija slabo startala v spomladanski del prvenstva, se je poslovila še od pokala in ima tako za uvrstitev na evropsko sceno pravzaprav le še teoretične možnosti. Športni direktor Ljubljančanov Sašo Udović je po tekmi postavil ultimat in sporočil, da v klubu hkrati ni prostora za njega in trenerja Milorada Kosanovića.

"Mislim, da smo dosegli točko, ko se moramo vprašati, kako naprej. Že ves čas poudarjam, da želim zgraditi mlado, poletno ekipo, ki bo v ponos Ljubljani. Kot športni direktor sem zadolžen za to, vendar ne morem normalno opravljati svojega dela, če nimam povsem prostih rok," je za Ekipo povedal nekdanji reprezentant Udović, ki želi odsloviti Kosanovića.

"Želim si, da bi naredili nekaj velikega"

"Odločil sem se, da se je čas Milorada Kosanovića na klopi Olimpije iztekel. Kot športni direktor menim, da mora te mlade fante prevzeti nekdo drug. Dejstvo je, da smo ostali brez finala pokala, v prvenstvu pa nam v zadnjem času ni uspelo premagati treh klubov, ki so na lestvici za nami. Skratka, upravi bom predlagal Kosanovićevo zamenjavo, ve pa se, kdo je tisti, ki odloča," je povedal Ljubljančan in v nadaljevanju svoje stališče še zaostril.

"Če me odgovorni ne bodo podprli, bom jaz tisti, ki se bom poslovil. Ali bo torej odšel Kosanović ali jaz. Tako sem se odločil, za to odločitvijo stojim in zagotovo si ne bom premislil. Ne, ker bi se želel potiskati v ospredje, ne, ker bi mislil, da sem najpomembnejši. Nisem, Olimpija je najpomembnejša. Zato si tudi prizadevam za spremembe, ker vem, da si Ljubljana zasluži boljšo Olimpijo. Želim si, da bi tukaj ostal deset, dvajset let in da bi skupaj naredili nekaj velikega," je svoje razmišljanje razložil nekdanji nogometaš zeleno-belih.

Ena zmaga na sedmih tekmah

"Ampak ne bom vztrajal, če bom videl, da se z glavo zabijam v zid, da nimam podpore, brez katere športni direktor ne more narediti ničesar," je za Ekipo zaključil Udović.

Ljubljančani so spomladi v prvenstvu doma klonili proti Mariboru (0:3) v zaostali tekmi, točke je iz Stožic odnesla tudi Krka (0:1), nedavno je remi odnesel Triglav (1:1). V Celju so zmaji remizirali (0:0), premagali pa Maribor doma (2:0). V pokalu so na prvi tekmi v Ljudskem vrtu minimalno izgubili (1:0), včeraj pa se poslovili z remijem (1:1). V majskem finalu na Bonifiki bo ob Štajercih igrala tudi Gorica, ki je v polfinalu izločila Rudar Velenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:14 3. April 2014.

    oba

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.