Udrih igra, Kralji povoženi

Foto: Žurnal24
V košarkarski ligi NBA sta na parket stopila dva Slovenca. Udrihov Sacramento je klonil proti Utahu, Nachbarjev New Jersey pa je tesno porazil New Orleans.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

New Orleans : New Jersey 84: 82
Denver
: Cleveland 122:100
Utah
: Sacramento 117:93

Čeprav so Benu Udrihu pred začetkom lige NBA napovedovali črno prihodnost, pa po prestopu med Kralje igra kot prerojen in je trenutno najučinkovitejši Slovenec. Trener mu več kot očitno zaupa, saj mu je proti Utahu, v porazu s 117:93, namenil slabih 30 minut igre, v katerih je dosegel 11 točk in imel še dve podaji, eno ukradeno žogo, skok ter pet izgubljenih žog.

Kralji so kljub temu igrišče zapuščali sklonjenih glav, dodaten šok pa je povzročila poškodba Brada Millerja , ki si je že na ogrevanju poškodoval nogo. Kljub visoki zmagi je bil trener Utaha Jerry Sloan po tekmi jezen na svoje igralce, saj je prednost 25 točk po neodgovorni igri in trojki Bena Udriha minuto pred koncem tretje četrtine skoraj skopnela. "Treba je vedeti, proti komu smo danes igrali. Sacramento ima poškodovane najboljše igralce," je po tekmi povedal Sloan, ki je imel v svojih vrstah izjemno razpoloženega Carlosa Boozerja . Ta je v svojo statistiko vpisal 32 točk in 10 skokov. To je njegov sedmi dvojni dvojček v osmih tekmah. Svoje je k zmagi dodal še Andrej Kirilenko , ki mu je malo zmanjkalo do trojnega dvojčka (15 točk, osem skokov in prav toliko podaj). Jazzerji so v letošnji sezoni, razen na eni tekmi, vselej dosegli več kot 100 točk! Pri Kraljih so vrh lestvice strelcev zasedli John Salmons 22, Kevin Martin 21 in Francisco Garcia 19 točk. Udrih je bil z 11 točkami četrti strelec svoje ekipe. V moštvo Kraljev se po suspenzu sedmih tekem vrača zvezdnik Ron Artest , Mike Bibby pa naj bi bil po poškodbi nared za igro sredi decembra.


Jasonu Kiddu je do trojnega dvojčka zmanjkal le skok. © Reuters

 

New Jersey klonil v končnici

New Orleans je po zaslugi Chrisa Paula , ki je dosegel zmagoviti koš 2,6 sekunde pred koncem srečanja, premagal New Jersey z 84:82. Paul je bil z rekordom sezone 27 točk prvi strelec Sršenov. New Orleansu sta pripadli prvi dve četrtini, Mrežice pa je v igri držal odlični Richard Jefferson , ki je skupno dosegel 32 točk. New Jersey se je kljub zaostanku vrnil v igro in pet minut pred koncem srečanja že vodil za 11 točk. Sledil je preobrat. New Orleans je z delnim izidom 10:1 dve minuti pred koncem zmanjšal zaostanek na vsega dve točki. V napeti končnici je bil mož odločitve Paul. Omeniti velja, da je celotna prva peterka Sršenov dosegla vsaj 10 točk. Pri Mrežicah, kjer je zaradi poškodbe manjkal Vince Carter , se je poleg Jeffersona izkazal še Jason Kidd s 14 točkami, 10 podajami in devetimi skoki. Boštjan Nachbar je pri porazu na parketu sodeloval 16 minut, v tem času pa dosegel štiri točke in imel še dva skoka, podajo ter pet izgubljenih žog.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.