Udrih izgubil v gosteh, Rose že operiran

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA New York Knicks je v noči na nedeljo gostovalo pri Washington Wizards in izgubilo z 89:98. Slovenski košarkar v Beno Udrih je odigral 25 minut in pri tem dosegel dve točki, pet podaj in štiri skoke.
Oglej si celoten članek

New York je sinoči vknjižil še peti zaporedni poraz, moštvo pa je z izkupičkom 3-9 zabeležilo tudi enega najslabših začetkov sezone. Gostovanje pri Washingtonu ni prineslo nič dobrega, Carmelo Anthony pa se ob novem porazu ni pretvarjal, kot da je vse v najlepšem redu.

"To je čas, ko lahko le skloniš glavo, primeš metlo in malo pospraviš," je po novem neuspehu dejal Anthony. "Nismo sestavili 48 minut igre. Če je bilo tri četrt dvoboja še nekako v redu, pa je šla ena četrtina povsem po zlu, kar so nasprotniki znali izkoristiti," je po porazu povedal Anthony, ki je bil s 23 točkami in 12 ujetimi žogami prvi strelec Knicksov.

Wall drugič zapored prek 30 točk

Washington je povsem izkoristil prednost domačega terena, John Wall je to pokazal v obliki 31 točk. Če so domači ob polčasu še zaostajali za tri (52:49), so vajeti igre prevzeli v svoje roke v tretji četrtini, jo dobili s 27:17 in gostom do konca tekme niso več prepustili pobude. Wall je preko 30 točk dosegel že na drugi tekmi zapored, v petek je Torontu natresel 37 točk.

"John je še podkrepil dobro predstavo z dneva prej, res je igral odlično, dobro izkoristil svojo priložnost. Če bo tudi v prihodnje izkoriščal, kar mu ponudi obramba, potem bom zelo zadovoljen," pa je po tekmi dejal trener Washingtona Randy Wittman.

LeBron blestel ob preobratu Miamija

V ostalih tekmah so Los Angeles Clippers s 103:102 premagali Sacramento Kings, Indiana Pacers so bili boljši od Philadelphia 76ers s 106:98, Houston Rockets so Minnesoto Timberwolves ugnali s 112:101, San Antonio Spurs pa Cleveland Cavaliers s kar 126:96. Atlanta Hawks so morali Boston Celtics priznati premoč s 87:94, Milwaukee Bucks Charlotte Bobcats z 72:96, Golden State Warriors pa Portland Trail Blazers s 101:113. Dve tekmi sta se končali dokaj tesno, Miami Heat so Orlando Magic premagali s 101:99, Denver Nuggets pa Dallas Mavericks s 102:100.

Rose bo odsoten nekaj mesecev

Ameriški košarkarski zvezdnik Derrick Rose se je po poškodbi komaj vrnil nazaj na parket, a ga je nova zdravstvena težava spet oddaljila od igrišč. Zvezdnik ekipe Chicago Bulls si je v petek pri porazu proti Portlandu poškodoval koleno, strgano kolensko vez so morali operirati. Rose bo manjkal nedoločen čas, bržkone nekaj mesecev.

Najkoristnejši igralec sezone 2010/11 si je aprila 2012 poškodoval križno vez levega kolena in pri tem izpustil že vso lansko sezono.

Gasol natrgal kolensko vez

Španski košarkarski zvezdnik lige NBA Marc Gasol bo zaradi poškodbe kolena dalj časa odsoten s košarkarskih igrišč. Igralec ekipe Memphis Grizzlies, obrambni igralec minulega leta v NBA, sicer ne bo potreboval operacije, a je vodstvo kluba objavilo, da bo manjkal nekaj mesecev.

Gasol se je poškodoval v petek, pregled z magnetno resonanco pa je pokazal natrgano kolensko vez. Gasol v tej sezoni dosega povprečno 16 točk na tekmo, 7,1 skoka in 1,1 blokade. Od sezone 2010/11 je izpustil le štiri tekme.

Liga NBA, rezultati:

Los Angeles Clippers : Sacramento Kings 103:102
Indiana Pacers : Philadelphia 76ers 106:98

Washington Wizards : New York Knicks 98:89
Beno Udrih 25 minut, 2 točki, 5 podaj, 4 skoki za New York

Atlanta Hawks : Boston Celtics 87:94
Miami Heat : Orlando Magic 101:99
Houston Rockets : Minnesota Timberwolves 112:101
Milwaukee Bucks : Charlotte Bobcats 72:96
San Antonio Spurs : Cleveland Cavaliers 126:96
Denver Nuggets : Dallas Mavericks 102:100
Golden State Warriors : Portland Trail Blazers 101:113

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.