Udrih ponovno blestel, povratek Butlerja

Foto: Žurnal24 udrih_main_afp
V košarkarski ligi NBA so bile odigrane le tri tekme. Od Slovencev je bil na parketu le Beno Udrih, ki je k zmagi Sacramenta prispeval 14 točk. Washington je ob povratku Carona Butlera premagal Cleveland.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Sacramento : Portland 96:85
Washington : Cleveland 101:99
Phoenix : Golden State 123:115

Izredno predstavo je ob zmagi Sacramenta nad Portlandom ponovno pokazal Beno Udrih . Slovenski reprezentant je dosegel 14 točk, osem skokov in sedem podaj. Njegovo igro je pohvalil tudi domači trener Reggie Theus : "Beno je precej napredoval, odkar je prvič dobil vodilno vlogo. V zadnjih treh ali štirih tednih je postal zelo samozavesten." Kralji so glede na prejšnje tekme popravili igro v obrambi in prvič po enajstih tekmah zadržali nasprotnika pod mejo 100 točk. Pri gosititeljih je bil sicer najboljši strelec Ron Artest s 22 točkami, pri Portlandu pa Brendan Roy s točko manj. Sacramento je z zmago Portland še dodatno oddaljil od mest, ki vodijo v končnico. Edina vzpodbudna novica iz gostujočega tabora pa je ta, da je v sredo prvi lahki trening v sezoni opravil prvi izbor na naboru Greg Oden . Oden je celotno sezono izpustil zaradi poškodbe v desnem kolenu.


Amare Stoudemire je bil nerešljiva uganka za obrambo Golden Stata. © AFP

 
V Washingtonu so se domači Wizardsi veselili zmage nad Claveland Cavaliersi . Bolj kot sama zmaga pa je najvrjetneje domače navijače razveselilo dejstvo, da se je po poškdbi, zaradi katere je izpustil 16 tekem, vrnil Caron Butler . Ta večer pa za Butlera ni bil poseben le zaradi povratka. Butler je namreč v noči na petek dopolnil 28 let. "Počutil sem se dobro. Lepa zmaga in rojsti dan. Takoj po tekmi bomo šli z ekipo v mesto in praznovali," je po tekmi povedal slavljenec Butler, ki je k zmagi Čarovnikov prispeval 19 točk in pet skokov. Na drugi strani pa ni imel najboljšega večera LeBron James . Dosegel je sicer 25 točk, sedem skokov in prav toliko asistenc, vendar pa je v zadnji četrtini zgrešil nekaj odločilnih metov, tudi zadnjega ob zvoku sirene za izenačenje. "Zgrešil sem nekaj metov. Sem samo človek. Lahko tudi zgrešim," je po tekmi povedal James in dodal: "Kljub temu smo imeli priložnost za zmago." Za slabšo predstavo Jamesa je zaslužen tudi DeShawn Stevenson , ki ga je vseskozi tesno pokrival. Pri Konjenikih se je izkazal Srb Saša Pavlovič s 24 točkami (5 trojk).

V preostali tekmi večera je Phoenix v Us Airway Centru premagal Golden State . Junak tekme je bil Amare Stoudemire s 36 točkami in 11 skoki. Pri Bojevnikih je blestel Baron Davis , ki je dosegel 38 točk, devet skokov in osem asistenc.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.