Udrih s skromno minutažo in učinkom

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarji Milwaukee Bucks igrajo kot prerojeni, odkar je Jim Boylan na trenerskem mestu zamenjal Scotta Skilesa. Proti Philadelphii 76-ers so zabeležili šesto zmago v zadnjih osmih nastopih in tako ostajajo v igri za napredovanje v končnico. Beno Udrih je tokrat igral le 13 minut in dosegel dve točki.
Oglej si celoten članek

Slovenski reprezentant je obe točki zadel s črte prostih metov (dvakrat je bil neuspešen iz igre), ob tem pa je zbral še dve podaji in skok.

Ključna igralca Milwaukeeja, ki po menjavi trenerja igra bistveno bolj napadalno košarko in dosega v povprečju pet točk več kot prej, sta bila turški reprezentant Ersan Iljašova s 27 točkami in 16 skoki ter Brandon Jennings, ki je zbral 25 točk in 7 podaj.

Foto: EPA kyrie irving Derbi večera je potekal v Los Angelesu, kjer so pri Clippers gostovali igralci Oklahome. Prvi strelec lige Kevin Durant je 24 od svojih 32 točk dosegel v drugem polčasu, Russell Westbrook jih je zbral 26, Serge Ibaka pa je 17 točkam dodal devet skokov. Tako je Oklahoma, ki je zadela kar 15 trojk, s 109:97 premagala gostitelje in z izkupičkom 33-9 ostala na prvem mestu lige NBA.

Pri Clippers, ki so znova nastopili brez prvega nosilca igre Chrisa Paula (koleno), je Blake Griffin zabeležil osebni rekord sezone z 31 točkami in 11 skoki.

Dan po tem, ko je Cleveland do konca sezone ostal brez brazilskega centra Andersona Varejaa, ki so mu v desnem pljučnem krilu odkrili krvni strdek, so Cavaliers premagali Boston s 95:90. Slednji, pri katerem je Rajon Rondo dosegel 17 točk, Kevin Garnett pa točko manj, so zabeležili že četrti zaporedni poraz, pri Clevelandu, ki je zabeležil šele enajsto zmago v sezoni (ob 32 porazih), pa je izstopal Kyrie Irving s 40 točkami.

V dobri formi je Detroit, ki je proti Orlandu zabeležil sedmo zmago v zadnjih desetih nastopih. Brandon Knight je dosegel 18 točk, Greg Monroe pa je v tretji četrtini, ki jo je Detroit dobil z 28:14, vknjižil deset od svojih 16 točk.

Liga NBA, rezultati:

Cleveland Cavaliers : Boston Celtics 95:90
Irving 40, Thompson 21; Rondo 17, 13 sk., 8 podaj

Detroit Pistons : Orlando Magic 105:90
Knight 18, Monroe 16; Redick 26

Milwaukee Bucks : Philadelphia 76ers 110:102
Ilyasova 27, 16 sk., Jennings 25, Udrih 2, 2 podaji v 13 min.; Turner 23, Hawes 21, 12 sk.

Los Angeles Clippers : Oklahoma City Thunder 97:109
Griffin 31, 11 sk., Crawfors 14; Durant 32, 7 sk. in podaj, Westbrook 26

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.