Udrihovih 12 točk, Sixers čakajo na Bynuma

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V severnoameriški košarkarski ligi NBA so v noči na nedeljo odigrali osem tekem. Pod obroči je zaigral tudi Beno Udrih, ki pa je doma z Milwaukee Bucks izgubil proti Chicago Bulls s 86:93. Udrih je v 16 minutah igre dal 12 točk ter vpisal skok, podajo in blokado.
Oglej si celoten članek

Pri bikih sta blestela Carlos Boozer z 22 točkami in 19 skoki ter Richard Hamilton z 22 točkami. Luol Deng je dodal 14 točk in osem skokov. Pri domačem moštvu Milwaukee Bucks sta bila najuspešnejša Brandon Jennings s 23 točkami in Monta Ellis s 17 točkami.

Šestnajstkratni prvaki lige NBA Los Angeles Lakers so v gosteh ugnali Dallas Mavericks s 115:89. Jezerniki so prvič zmagali na zadnjih petih tekmah v gosteh ter se tako izognili najslabšemu uvodu v sezono v zadnjih 20 letih. Trije košarkarji Los Angelesa so dosegli po 19 točk, Metta World Peace, ki je zadel pet trojk, Kobe Bryant in Antawn Jamison. Pri Dallasu sta se najbolje izkazala rezervista Vince Carter s 16 in Jae Crowder s 15 točkami.

Aktualni prvaki Miami Heat so se namučili s Cleveland Cavaliers, nekdanjim moštvo LeBrona Jamesa, v tesni domači tekmi (110:108). Še manj kot dve minuti pred koncem je Miami zaostajal za sedem točk, vendar pa je nato z delnim izidom 9:0 le prišel do četrte zaporedne zmage. James je dosegel 30 točk, Chris Bosh je dodal 23 točk, Dwyane Wade 18, Ray Allen, ki je dobrih 18 sekund pred koncem po podaji Jamesa zadel odločilno trojko, pa je končal s 17 točkami.

Bynum zaradi težav s kolenom na počitek

Nekdanji zvezdnik Los Angeles Lakers Andrew Bynum še ni imel prave priložnosti zaigrati za svoje novo moštvo Philadelphia 76'ers po prihodu iz sončne Kalifornije. Čeprav so sprva napovedovali, da bi lahko zaigral januarja, pa so iz Philadelphie nazadnje sporočili, da bo Bynum zaradi težav s koleni najverjetneje moral izpustiti celotno sezono.

Center Bynum je bil pred začetkom sezone del velikanskega posla in vezane trgovine, ki je vključevala kar 12 košarkarjev, ki so zamenjali klube.

Liga NBA, rezultati:

Milwaukee Bucks : Chicago Bulls 86:93
Udrih (Milwaukee) 12 točk, skok, podaja in blokada v 16 minutah.

Golden State Warriors : Minnesota Timberwolves 96:85
Dallas Mavericks : Los Angeles Lakers 89:115
Miami Heat : Cleveland Cavaliers 110:108
Sacramento Kings : Utah Jazz 108:97
Washington Wizards : Charlotte Bobcats 106:108*
Philadelphia 76'ers : Oklahoma City Thunder 109:116*
Atlanta Hawks : Los Angeles Clippers 104:93
* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.